Завантаження ...
banner
banner

У Центрі масової вакцинації у Ніжині щепили 200 людей

У Центрі масової вакцинації у Ніжині щепили 200 людей  фото

Уже тиждень у Ніжині працює центр масової  вакцинації проти COVID-19. 

Про це повідомляє MYNIZHYN.

Розташований він у просторому залі на першому поверсі Ніжинської райдержадміністрації на вулиці Батюка, 5. У будні з 9.00 до 15.00, та у вихідні з 9.00 до 13.00 тут працюють сімейний лікар та медсесестра, які проводять щеплення вакциною CoronaVac.

- Перед щепленням кожна людина заповнює згоду, - розповідає сімейний лікар Лілія Стельмах. – Там відмічає свій стан. Чи почуває себе добре, чи є алергічні реакції на введення попередніх вакцин, алергії загалом, чи проходила хіміотерапію, чи є загострення хронічних хвороб, тощо. Перед введенням вакцини міряємо температуру. Людина сама оцінює свій стан. Якщо ж є сумніви, щодо здоров’я, перед вакцинацією бажано відвідати сімейного лікаря, порадитися з ним. 

Люди йдуть на вакцинацію свідомо, знають, що за вакцина. Влаштованими умовами задоволені. 

Також кожного пацієнта реєструють у системі HELSI, куди вносяться дані про вакцину, про пацієнта. Потім сімейний лікар має доступ до цієї інформації.

Щоби пройти повний курс вакцинації, через 28 днів після першої дози необхідно отримати другу. Затим сімейний лікар, за потреби, видасть свідоцтво про вакцинацію. 

Зберігається вакцина при температурі 2 - 8 °С у спеціальних боксах у приміщенні, де роблять щеплення. 

Читайте також: Ніжинці не поспішають вакцинуватися, хоча вакцина є!

Найбільший наплив охочих щепитися, звичайно, на вихідних. У будні найбільше людей зранку. Черг не буває. 

У перший день роботи центру, у суботу, 3 липня, вакцинували 68 людей.  Нині  у день в середньому щеплюють по 30 людей. Як зазначають у Ніжинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги, з суботи по четвер вакцинувалися 157 людей. У п’ятницю, 9 липня, з 9:00 до 12:00 вакцинувалися 40 людей. Серед них і ніжинка Наталія. Заповнення анкети і сама вакцинація зайняли у неї 5 хвилин. 

- Вирішила вакцинуватися, бо мій чоловік важко перехворів на ковід узимку, - ділиться жінка. – Хочу убезпечити себе та рідних. Приміром, моя мама вакцинувалася вже вдруге вакциною Pfizer на роботі. Про центр дізналася від сімейного лікаря. Він сказав, можна записуватися у сімейній медицині і чекати до середи, або у будь-який день вакцинуватися тут. Враження від вакцинації гарні. На всі запитання відповіли. Сказали, що може піднятися температура. Сподіваюмося, вакцинація піде на користь і захищатиме.  

Нагадаємо, вакцинуватися у Центрі  можуть всі охочі, віком від 18 років, не залежно від місця реєстрації та адреси проживання. При собі слід мати паспорт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: