Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські перипетії з тепловим питанням вирішено

Ніжинські перипетії з тепловим питанням вирішено фото

На початку жовтня в Ніжині різко похолодало. У зв'язку з цим в мережі на деяких інформаційних ресурсах, які не є ЗМІ, почали маніпулювати відсутністю тепла в лікарні.

Повідомляє MYNIZHYN.com

Ми вирішили з'ясувати чи є Ніжинська міська лікарня єдиною на Чернігівщині, де немає теплопостачання, пацієнти мерзнуть і намагаються зігрітися пляшками, наповненими теплою водою.

Виявилося, що станом на 7-8 жовтня опалювальний сезон ще не розпочато практично у всіх медзакладах області зокрема в лікарнях Носівки, Борзни, Бобровиці, Бахмача, Новгород-Сіверського.

У Ніжинській міській лікарні розпочато опалювальний сезон з 5 жовтня, попри те, що традиційно він розпочинається 15 жовтня. Також тепло стало в пологовому будинку та дитячому будинку-інтернаті.

Дивіться за посиланням відеосюжет про ситуацію з опаленням в лікарні міста Новгород-Сіверський: https://www.facebook.com/1335252843264204/posts/4188591387930321/

Це було складне рішення, адже є ряд факторів, які могли унеможливити вирішення даного питання.

По-перше, в Україні склалася надскладна ситуація в енергетичному секторі, оскільки 01 жовтня ціна на газ сягнула рекордних показників. Згідно повідомлення на офіційному сайті "Нафтогазу", закупівельна вартість природного газу сягнула рівня 29,88 грн/м3. Головним фактором є здорожчання вартості газу на європейських біржах.

По-друге, ТОВ «НіжинТеплоМережі» збанкрутувало в липні 2021 року. Про це йдеться у зверненні т.в.о. директора ТОВ "НіжинТеплоМережі" за посиланням: https://www.facebook.com/308267689368033/posts/1672960342898754/

По-третє, "НіжинТеплоМережі" заборгували "ЧернігівГазу" за постачання та розподіл газу. Міська влада на чолі з міським головою допомогла підприємству "НіжинТеплоМережі" розрахуватися з боргом перед "Чернігівгазом" та отримати газ для запуску котелень, зробивши авансовий платіж за опалення бюджетних установ.

Керівництво міста продовжує роботу над тим, щоб теплопостачання з'явилося якомога швидше в дитячих садочках, школах та у домівках мешканців Ніжина.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: