Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські школярі провели video вечорниці

Ніжинські школярі провели video вечорниці  фото

Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів. 13 грудня ми святкуємо День святого Андрія Первозванного. На Андрія в Україні відбувались традиційні вечорниці, на яких молодь веселилась.

Вже стало гарною, доброю традицією у Ніжинській ЗОШ №10 проводити "Андріївські вечорниці". Цьогоріч - не виняток. Захід 15-й. І пройшов у досить незвичному, але креативному форматі - знімали на відео.  Готували  класні керівники  Лариса Харченко та Світлана Ященко разом з учнями 9-В і 9-Б класів. Учні відтворили один із пластів колоритної української культури, і ще раз показали наскільки самобутньою є наша історія та культура. Веселощі, гарний настрій та смачні рум'яні пиріжечки з калитою створили незабутні враження та позитивні емоції.

Журналістам  Mynizhyn.com  Лариса Харченко розповіла: "Велася копітка підготовка, вчили слова, обрядові пісні. Зносили атрибути: рушники, хустки..Пекли калиту та пироги. Вдячні батькам, які охоче долучилися. Фільмування проводилися три дні. Захід відбувався у приватному будинку. Вийшло гарно!"

Пропонуємо відео. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: