Завантаження ...
banner
banner

«В мирному небі, в садку коло хати» - що ніжинці говорять про щастя

«В мирному небі, в садку коло хати» - що ніжинці говорять про щастя фото

20 березня - Міжнародний день щастя. Говорять, що щасливі люди живуть довше. Дослідники старіння з Інституту Альберта Ейнштейна виявили, що 243 учасника-довгожителя мали позитивне ставлення до життя.

Увага до питань щастя супроводжувала людство протягом всієї його історії. Про це написано і сказано так багато, що напевно окремо взятій людині не вистачить і усього її життя, щоб ознайомитися з повним переліком думок і міркувань з цього приводу. 

Але…журналісти MYNIZHYN.com спробували і запитали у жителів та гостей Ніжина: а що для вас щастя?  Чи щаслива ви людина?

На таке просте і.., водночас, таке складне запитання ось що вони нам відповіли:

Анастасія Козоріз

Попри ситуацію, яка склалася, я вважаю себе щасливою людиною. Я живу у відносно спокійних умовах, завдячуючи нашим захисникам, працюю на роботі, яка мені подобається, маю сім'ю, яка мене підтримує.

Поняття щастя - це досить філософське питання, адже для кожної людини воно різне, виражене зовсім різними поняттями: для когось - це сімейні відносини, здоров'я близьких, у когось воно вимірюється матеріальними благами. Людина може мати на думку інших все, але при цьому не бути щасливою.

Я думаю, що війна для українців взагалі змінила поняття щастя, для нас воно виражається у настанні миру. Але разом з тим ми щасливі, що не втратили свої свободу, власну ідентичність, національність. Прикро лише якою ціною. Саме ця ціна зробила багатьох не щасливими.

Нині важко роздумувати про такий термін, як щастя. Тому, що війна вносить свої корективи, і в один день вона може відібрати те, що ти вважав своїм щастям.

Євген Ткаченко

Я дуже щаслива людина. Для мене щастя - це коли у мене в душі гармонія і внутрішня рівновага. І я знаю чітко що, де і як; можу спокійно планувати свій день, незалежно від будь яких обставин.

Звичайно, щастя коли всі здорові тілесно і духовно.

Ольга Євланова

Щастя для мене - це мати змогу приймати участь в процесах реалізації мрій, а також, щоб всі були живі і здорові.

Світлана Черняк

Для мене щастя в дуже простих речах.

Іноді щастя – просто відпочити та виспатися. Щастя - це коли війна закінчиться, коли вдома чекають, коли діти обіймають, коли є весняний садок та цвітуть вишні. У нас вишневі квітучі сади дуже рясні, і вся сім'я збирається разом, хлопці смажать шашлик. Щастя - коли в хаті тепло і затишно. Мабуть, що так - я щаслива людина. Щастя ми робимо самі для себе. Тобто, щастя в моменті. І якщо позитиних моментів більше, то ти відчуваєш себе щасливим.

Олександр Морозов

Мабуть, як у житті - "у рисочку", тут - біле, тут - чорне. Коли щасливий, коли відчуваю, що щастя бракує...

Коли увесь час тільки позитив - зникає динаміка, немає куди рухатися по життю.

Інна Кулинко

Я вірю в те, що кожному з нас притаманне вперте, вроджене бажання бути щасливим. Як на мене, щастя – це ресурс. Я дуже щаслива  людина і часто відчуваю, як Бог мене любить, підтримує, дає сили в складних ситуаціях.

Водночас, я є людиною. Можу злитись, бути незадоволеною чи виснаженою. І на даному етапі життя мені дуже зрозуміло наступне: важливо не дати «паливу» закінчитись. В голові, як і в хаті, потрібно прибирати. Про свій ресурс потрібно дбати, повертатись і звірятись із собою, зі своїми цінностями. Тоді є відчуття гармонії, бажання працювати, отримувати і давати любов. Якщо ми беремо на себе повну відповідальність, то можемо усвідомити і виправити наші реакції. І це, звісно, шлях до спокою і особистого щастя. Я не можу змінити світ і підлаштувати його під себе, але я можу змінити мою реакцію на світ. Щастя — це внутрішня робота.

“ПІКЛУЮЧИСЬ ПРО ЩАСТЯ ІНШИХ, МИ ЗНАХОДИМО СВОЄ ВЛАСНЕ”

Євген Луняк

Найголовніше зараз мабуть для щастя - це Перемога й відновлення миру в Україні. Поки цього немає, не можу бути щасливим.

Світлана Ігнатова

Для мене щастя – це живі батьки, моя сім'я поруч, здорова донечка, яка солодко спить вночі і радісно сміється вдень. Почуття рівноваги та спокою у душі. Синє мирне небо над головою і добрі ранки. Життя, наповнене цілями і бажаннями та подорожами і новими знаннями.

Я дуже щаслива, що прокидаюсь зранку і маю змогу почати новий день.

Я щаслива після улюбленої роботи з коханим та донечкою смакувати каву прогулюючись вул. Гоголівською.

Але для повного щастя мені, як і всім українцям, потрібні ще мир та спокій. Можливість жити без тривоги за своїх рідних, можливість будувати плани і рости та ростити діток під мирним голубим небом.

Я вірю, що це станеться зовсім скоро і після нашої перемоги я обов’язково скажу: «Я щаслива!»

***

А ще люди говорять, що

щастя – це коли тебе розуміють і сприймають таким, як ти є;

щастя – це коли мирне небо над головою;

щастя – помитися нарешті в гарячому душі після бомбосховища;

щастя – коли у вихідний день тобі ніхто не пише і не телефонує по робочих питаннях;

щастя – коли всі вдома, і в прямому і в переносному сенсі;

щастя – мати кота або собаку і відчувати їхню любов і шалену позитивну енергію!

щастя – в моменті, в простих речах, у самому процесі життя…

А що для вас означає бути щасливим? Що скажете ви - ?

Фото з мережі

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: