Нова Honda HR-V – просторове диво!  

Це не була б Honda, якби в сегменті сімейних кросоверів вона не шукала спосіб переконати свого представника їздити якомога краще.

Це не була б Honda, якби в сегменті сімейних кросоверів вона не шукала спосіб переконати свого представника їздити якомога краще.

Слід зазначити, що модель HR-V виглядає набагато більшою, ніж вона є насправді. Виступаючий передок, велика решітка радіатора (яка може бути в колір кузова, а може і не бути) і довгий капот створюють враження великої машини, тоді як Honda HR-V не має довжини навіть 4,4 м і відноситься до компактних моделей. Але тут виникає інша заковика. Якщо ви думаєте, що всередині він конкурує з компактними автомобілями, ви глибоко помиляєтеся. Отже, як японським інженерам вдалося цього досягти?

Оптимізація

Цікаво, що Honda HR-V не виросла в довжину в порівнянні з попередньою моделлю. Тим не менш, інженери буквально працювали над внутрішнім простором, щоб отримати максимальну віддачу від платформи, яка використовує бак у центрі автомобіля. І це вдалося. Інтер’єр дійсно просторий, і єдиним обмеженням є простір для голови високих задніх пасажирів – і це тільки тоді, якщо їхні голови спираються на підголівник і витягуються. Але насправді так ніхто не сидить, тому це не проблема. Базовий об’єм багажника в 319 літрів – це підозріло мала цифра, якщо стикатися з реальністю, тому що він здається більшим. Сидіння, наприклад, складаються у площину довжиною 1900 мм.

Геніальні сидіння Magic Seat є само собою зрозумілим. Концепція інтер’єру проста, але вона підкреслюється великою кількістю добре продуманих місць для зберігання речей. Салон з першого погляду виглядає якісним. Тут можна побачити нову систему вентиляції, яка включає дифузний режим без протягів. На центральній панелі домінує новий 9-дюймовий екран. Найважливішими характеристиками є відмінна читабельність, контрастність і те, що ви можете переглядати вміст свого телефону тут через Apple CarPlay і Android Auto. Для мобільних телефонів є бездротова зарядка до 15 Вт і 4 USB-роз'єми - два спереду, два ззаду. Honda також може створити точку доступу Wi-Fi для вас, а новою функцією є підтримка цифрового ключа. Завдяки цьому ви можете розблокувати автомобіль, керувати вікнами чи навіть завести його лише за допомогою мобільного телефону.

Більше потужності

Єдиний привід у пропозиції також модернізований. Двигун внутрішнього згоряння, який, як і в Jazz, здебільшого є лише генератором і безпосередньо приводить в рух колеса лише на трасі, тепер має потужність 79 кВт (107 к.с.), збільшення на 7 кВт (10 к.с.). Потужність електродвигуна зросла на 16 кВт (22 к.с.) до 96 кВт (131 к.с.), а крутний момент досягає 253 Нм.

Ходова частина нової Honda HR-V зазнала істотної модифікації. Міцніший кузов, покращені кріплення підвіски та вдосконалені сайлентблоки сприяють більш прямій реакції керма та більш комфортному руху. Довший робочий шлях задніх амортизаторів забезпечує максимально стабільний та комфортний рух навіть на гірших дорогах.

Перш за все, безпечно

Ймовірно, нікого не здивує те, що нова Honda HR-V поставляється з ще більшим набором систем допомоги під назвою Honda Sensing. Під час експлуатації більшість із них вже використовують лише камеру, а не радар. Камера ширококутна, має більшу роздільну здатність і підключена до системи штучного інтелекту для обробки зображень. Він швидше та точніше розпізнає транспортні засоби, пішоходів, велосипедистів, а також мотоциклістів, що також відображається в кращій роботі систем допомоги, таких як радарний круїз-контроль, пілот тощо. Ціна Honda HR-V стартує від 998 900 грн. 

Модельний ряд Honda можна переглянути на сайті офіційного дилерського центру Honda "Арія Моторс"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: