Фарби для стін — зручний варіант зовнішнього та внутрішнього оздоблення будівель

Дизайнери постійно пропонують безліч варіантів оздоблення будівель, але часто перемагає просте в роботі та порівняно не дороге фарбування.

Дизайнери постійно пропонують безліч варіантів оздоблення будівель, але часто перемагає просте в роботі та порівняно не дороге фарбування. Фарби для стін не тільки прикраса поверхні — це надійний захист від забруднень, атмосферних та механічних впливів. У будівельних крамницях та в інтернет мережі маса пропозицій купити фарбу, але зробити правильний вибір для конкретних завдань не так просто. Ми познайомимо вас з важливими моментами, які впливають на вибір правильної фарби.

Знайомство з типами фарб

Фарбувальні склади по сфері застосування поділяються на кілька класів:

  1. Фасадні фарби мають підвищену стійкість до опадів температурних перепадів, яскравого сонця та сильного вітру.
  2. Універсальні фарби підходять для виконання зовнішньої та внутрішньої обробки та фарбування стін з металу, дерева, бетону та пластмаси.
  3. Фарби інтер'єрні призначені для внутрішніх робіт, довговічні, не втрачають насиченість кольорів з часом, швидко сохнуть і добре миються.
  4. Спеціалізовані фарби призначені для використання в конкретних умовах, наприклад, водостійкі для фарбування стінок басейну, вогнестійкі для фарбування пічної фурнітури та т.п.

Фарбувальні склади підбирають залежно від поставлених завдань.

Вибираємо вид фарби

У лакофарбовій промисловості виробляється безліч різновидів фарби:

  1. Латексна фарба розбавляється водою, швидко сохне і легко наноситься на заґрунтовані поверхні, але барвистий шар, що почав підсихати, легко пошкодити, потрібна обережність до повного висихання.
  2. Акрилова фарба виготовлена на основі акрилових смол, що не бояться вологи. Це універсальний склад легко наноситься, не має запаху та підходить для виконання зовнішніх та внутрішніх робіт. Її можна використовувати для фарбування поверхонь із невеликими слідами іржі.
  3. Акрилатна — схожа з акриловою, але має у складі додаткові компоненти, завдяки яким має підвищену стійкість до стирання та надлишку вологості.
  4. Силіконова — може замаскувати не широкі (до 2 мм) щілини, підходить для приміщень із високою вологістю. Після висихання поверхні можна мити вологою губкою.
  5. Силікатна — має у своєму складі рідке скло, стійка до вологи та температурних перепадів. Здатна тривалий час зберігати привабливий зовнішній вигляд.
  6. Перхлорвінілова фарба ідеально підходить для проведення фасадних робіт у старих будівлях. Вона не боїться низьких температур, глибоко проникає в поверхню, що фарбується, і надійно захищає її від атмосферних впливів, але при висиханні виділяє токсичні речовини, тому не варто її використовувати в закритому просторі без зовнішнього припливу повітря.
  7. Полівініл-акрилова – відмінний варіант для фарбування металевих дахів або огорож. Сохне швидко, пригнічує корозію та не боїться вологи.
  8.  Водоемульсійні фарби для внутрішніх робіт створюються на основі розчинних у воді компонентів.

Підбір фарби, наприклад в цьому магазині https://decoratorskyi.com/farba, здійснюють залежно від завдання, яке планують вирішити за допомогою фарбування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: