Септопластика: як покращити дихання?

Cептопластика є однією з найчастіше виконуваних процедур у пластичній хірургії. Основним показанням цієї функціональної (на відміну від чисто естетичної) операції зазвичай є викривлення перегородки, що призводить до значної обструкції носових дихальних шляхів.

Cептопластика є однією з найчастіше виконуваних процедур у пластичній хірургії. Основним показанням цієї функціональної (на відміну від чисто естетичної) операції зазвичай є викривлення перегородки, що призводить до значної обструкції носових дихальних шляхів.

Септопластика, виконана досвідченими хірургами platinumlaser.com.ua/plastyka-oblychchya/rynoplastyka-plastyka-nosa/septoplastika/, може покращити потік повітря через носові ходи, що дарує низку переваг. Зокрема:

  • Усуває проблеми з диханням, спричинені викривленням носової перегородки, носовими поліпами та іншими подібними захворюваннями.
  • Може зменшити або повністю усунути хропіння, забезпечуючи більш якісний нічний відпочинок.
  • Дозволяє покращити відтік слизу із придаткових пазух носа, що призводить до зниження частоти захворювань.

Септопластика зазвичай є амбулаторною процедурою, тому більшість людей можуть поїхати додому в день операції. Набряк може зберігатися два-три дні, але повне відновлення може тривати до кількох місяців.

Види та особливості септопластики

Існує безліч хірургічних методів та підходів; до них відносяться ендоназальні, ендоскопічні та відкриті процедури. Септопластика також може виконуватися поряд або на додаток до ринопластики, турбінопластики або як частина функціональної ендоскопічної хірургії навколоносових пазух для поліпшення хірургічного впливу та доступу.

Основним показанням для проведення септопластики є деформація носової перегородки. Зазвичай це відхилення хрящових та/або кісткових частин перегородки в один або обидва носові ходи, що зменшує площу поперечного перерізу, ускладнює потік повітря і викликає відчуття закладеності носа. Пацієнти можуть особливо скаржитися на симптоми закладеності під час навантажень або занять спортом. Найбільш поширеною причиною відхилення є травма.

Септопластика і ринопластика — це те саме?

Ні. У той час, як ринопластика фокусується на зміні зовнішнього вигляду вашого носа, септопластика націлена на структури всередині. Ринопластика, як правило, є косметичною хірургічною процедурою, тоді як септопластика відновлює функцію.

Якщо ви хочете змінити форму носа на додаток до виправлення викривленої перегородки, ваш хірург може поєднати септопластику з ринопластикою. Запитайте свого лікаря про варіанти лікування.

Септопластика — це невелика операція, яка приносить величезну користь. Вона може відкрити носові ходи та покращити дихання. Якщо у вас виникли труднощі з диханням через ніс, вашому лікарю необхідно буде визначити причину, щоб переконатися в тому, що септопластика може полегшити ці симптоми та покращити якість вашого життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: