17 незвичайних фактів про людське тіло, про які мало хто знає

Завжди цікаво дізнаватися якісь факти про щось знайоме. А як щодо фактів про себе? Адже навряд чи ви знаєте когось краще, чи не так? Насправді люди вкрай мало знають про своє власне тіло.

Вчені знають багато, але далеко не все, а звичайні люди і того менше, обмежуючись лише загальними знаннями. Наше тіло – це фантастичний біокостюм, що володіє справді дивовижними секретами і можливостями.

Ваш мозок регулює силу ваших м’язів. Якби м’язи ніг стискалися в повну силу, вони зламали б стегна

Ось чому після впорскування адреналіну люди можуть піднімати автомобілі, щоб врятувати дітей. Ваше тіло має величезну силу, але воно також може серйозно пошкодити себе, тому ваш мозок тримає вас у вигляді “слабкого м’якого мішка з желе”.

При проведенні операцій, коли лікарям доводиться видаляти деякі органи, їх не потрібно встановлювати в точно такій же позиції, при поверненні назад. Ваше тіло саме перемістить органи в правильне положення після операції

Люди, які поколіннями живуть в екстремальних умовах, пристосовуються до них

Наприклад, люди, які живуть на височині, часто мають більші легені і інший склад крові. Але нам найбільше подобаються люди Баджан, які живуть на воді і проводять багато часу за пірнанням. Їх селезінки стали на 50% більше, щоб накопичувати більше крові.

« Серце пахне грибами. Джерело: я кардіолог-анестезіолог »

Вам не подобається звук вашого голосу в запису, тому що в ньому відсутні низькі частоти, до яких ви звикли

Коли ви говорите, то чуєте свій голос не тільки через звук, що виходить з вашого рота, але і внутрішнім вухом, завдяки здатності кісток проводити низькі частоти. Ваш голос у записі складається тільки з звуку, який ви вимовляєте. Тому вам кожен раз дивно чути свій голос. З цієї ж причини ваш голос майже завжди вищий, ніж ви думаєте.

У людей в середньому стільки ж волосся на тілі, скільки у шимпанзе. Просто людське волосся набагато коротше і тонше

Ваші очі володіють власною імунною системою, окремою від решти тіла. Якщо імунна система вашого тіла виявить очі, то вона вважатиме їх за чужорідне тіло, і засліпить вас

Наш мозок становить в середньому близько 2% ваги нашого тіла, але споживає 20% калорій від загальної кількості, споживаної всім тілом

Люди БІОЛЮМІНЕСЦЕНТНІ і світяться в темряві, але світло, що випромінюється нами в 1000 разів слабкіше, ніж здатні вловити наші очі

Коли ви плачете, з носа теж починає виділятися рідина, насправді це ваші сльози

Ваше тіло зменшує м’язову силу, щоб захистити хребет

Встаньте на рівну підлогу, витягніть руки в позі” Т “і попросіть друга натиснути на руки, поки ви намагаєтеся утримати їх на місці. Ось наскільки ви насправді сильні.

Тепер зніміть 1 черевик (або просто підкладіть під одну ногу книгу), щоб ваш таз був зміщений, а хребет не був прямим. Повторіть той же експеримент, і ви побачите, що ваша сила зменшиться до такої міри, що ваш друг зможе одним пальцем опустити вашу руку вниз.

Причина, по якій зламати ключицю так легко, полягає в тому, що вони призначені для того, щоб ламатися. Це як запобіжник, ключиця ламається, щоб сила удару не пройшла в хребет.

Очне яблуко – частина вашого тіла, яка найбільш швидко загоюється

Можна швидше померти від недосипання, ніж від голоду

Залежно від вашого поточного рівня жирового прошарку і стану здоров’я ви зможете прожити приблизно кілька місяців без їжі. Однак, ви помрете через недосипання протягом 2 тижнів.

Людей може нудити фекаліями, якщо їх кишечник сильно забитий. Це не буде виглядати, як звичайні фекалії, але все одно неприємно

М’язи щелепи – найсильніші м’язи в людському тілі

Щоб відірвати людське вухо, потрібно прикласти силу рівну всього близько 7 кг

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: