Головні помилки посадки картоплі, які можуть вам зіпсувати врожай

Щоб зібрати добрий урожай картоплі, необхідно дотримуватись певних правил, які допоможуть отримати бажаний результат. Які саме? Читайте у матеріалі.

Щоб зібрати добрий урожай картоплі, необхідно дотримуватись певних правил, які допоможуть отримати бажаний результат. Які саме? Читайте у матеріалі.

Рання або пізня посадка

Якщо картоплю посадити занадто рано, то є ризик, що вона почне замерзати в ґрунті. Або ж картопля стане водянистою – через надто вологий та холодний ґрунт.

Що ж до крайніх термінів, вважається, що її треба посадити до того часу, коли повністю починають розпускатися листочки. Як правило, це початок травня. Найпізніший термін – весняний День Святого Миколая Чудотворця, 22 травня.

Дуже густа посадка

Картоплі потрібний простір, і тому садити її дуже близько один до одного – велика помилка. Багато хто так робить, сподіваючись, що це може збільшити врожай.

Якщо у вас маленька картопля або надрізана – то відстань повинна бути не менше 30-40 см між лунками. А найоптимальніша відстань між рядками – 60-70 см.

Корисний лайфхак: частіше посадіть бульби наприкінці ряду. Якщо в інших рядках картопля десь не дасть паростків, і з'явиться порожнеча – пересадіть туди зайві кущі.

Довгі паростки

Картопля, що сильно проросла, буде дуже довго сходить або ж не зійде зовсім. Якщо паросток довший за 3 см – його потрібно обламати. Якщо менший – краще не чіпати.

Приблизно за тиждень до посадки картоплю потрібно потримати на світлі, щоб у ній накопичилися речовини, необхідні для росту.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: