Як позбутися плям від поту: чотири лайфхаки

Не поспішайте викидати речі, на яких залишилися плями від поту. Їх легко позбутися за допомогою підручних засобів.

Не поспішайте викидати речі, на яких залишилися плями від поту. Їх легко позбутися за допомогою підручних засобів.

  • Найпростіший спосіб вивести жовті плями від поту і усунути неприємний запах полягає у своєчасному пранні. Слід негайно натерти плями простим милом, а потім – або у пральну машину, або повторне ручне прання зі зміною води.
  • Приготуйте ємність, у якій будете змішувати інгредієнти: 2 ч. ложки харчової соди, 1 ч. ложка мийного засобу для посуду і трохи перекису водню (чверть пляшечки). Можна пропорційно збільшити кількість кожної речовини. Все перемішайте, нанесіть суміш на жовті плями в ділянці пахв та інших. Можна навіть налити цю суміш, щоб як слід промочила тканину. Потріть проблемні зони щіткою для одягу і залиште приблизно на годину, аби добре подіяло. Відтак треба добре випрати речі, й усі сліди від поту зникнуть.
  • Візьміть кілька таблеток аспірину і розітріть їх. Можна подрібнити ножем, а можна загорнути у кілька шарів паперу і розчавити качалкою. Порошок висипте в широку чашку і долийте дещицю води. Перемішайте до утворення кашки і нанесіть її на плями. Хай суміш подіє протягом якогось часу, після чого одяг треба попрати. Зауважимо, що аспірин позбавляє від негарних слідів на будь-яких речах – і білих, і кольорових.
  • Спробуйте вивести жовті плями, застосувавши суміш із дрібної солі, соди та рідкого мила. Змішайте складники у пропорції, щоб вийшла густа субстанція. Натріть нею забруднені місця і залиште одяг десь на пів години. В розчині таких речовин навіть можна прополоскати одежину повністю, щоб повернути їй свіжість кольорів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: