Гаряча зустріч міського голови з громадою: які теми піднімались

12 липня у головній залі міської ради Анатолій Лінник представив свій звіт за результатами роботи у 2017 році

12 липня у головній залі міської ради Анатолій Лінник представив свій звіт за результатами роботи у 2017 році


12 липня у Великому залі міської ради Анатолій Лінник представив свій звіт за результатами роботи у 2017 році.

У звіті, в якості, того, що було зроблено міською владою, згадувались різні позитивні приклади, зокрема і покращення освітлення доріг і запуск електронного  сервісу і мобільного додатку "Ніжин Медичний".

Опісля виступу міського голови, мешканці Ніжина могли задавати Анатолію Ліннику питання, а їх назбиралося чимало.

1. Прозвучало питання про те, що в Ніжині досі немає чіткої стратегії розвитку. Відповідь була такою: що просто написати і прийняти стратегію ми можемо дуже швидко, але для того, щоб вона була дієвою потрібні непрості наукові дослідження і кропітка робота. 

2. Питання і про відсутність тротуару на вулиці Овдіївська, де розташована школа і пункт сімейної медицини.

Міський голова відповів, що у міському бюджеті не вистачає коштів, але проблему взято до уваги. На запитання про ремонт доріг і вирішення проблеми  підтоплення вулиці Незалежності звучала приблизно та сама відповідь.

3. Запитання про неякісний ямковий ремонт доріг, і про те хто понесе фінансове покарання за це неподобство.

У своїй відповіді міський голова посилався на створену депутатську комісію, що займається даним питанням.
 
4. Піднімалось питання і про підвищення зарплат міським очільникам, на що прозвучала відповідь: "Це була постанова Кабінету Міністрів".

Проте Ігор Волосянкін наголосив на тому, що в цій постанові зазначалось, що міські очільники можуть піднімати собі оклад відповідно до можливостей міського бюджету.

5. Питання і від представника екологічної організації "Мама-86" про відновлення річки Остер.

Відповідь, що даним питанням у міській раді займаються з весни і навіть є фінансування означеного проекту. 

6. Згадали і про мобільний додаток "Ніжин медичний" який працює некоректно. Зокрема, те що самостійно зареєструватись в ньому неможна, для цього треба звертатися до медичного закладу.

7. Піднімали також тему про недобудови, аварійні приміщення і вільний доступ до них. Це питання міський голова вважає дуже важливим і проблематичним. 

8. Питання про розповсюдженість реклами наркотичних засобів на спорудах міста і нових зупинках та відсутність з боку правоохоронних органів відповідних дій і підтримки правопорядку та спокою у нашому місті. 

Окрім того, від жительки вулиці Прилуцької прозвучало запитання про погане освітлення на їхній вулиці і про недотримання графіку руху громадського транспорту у вечірній час. Анатолій Лінник відповів, що до серпня освітлення вулиць здійснюється лише до 00.00, зважаючи на великий світловий день, та з метою економії електроенергії.

Були питання і про ефективну взаємодію з громадою, фінансування комунальних підприємств, перенесення архіву із церкви до іншого приміщення, недобудований спортивний зал біля 6 школи, неправильність встановлення антивандального скла на зупинках - громадські активісти виявили, що на більшості зупинок скло зажате просто у залізні скоби без резинових підкладок, що і зумовлює погіршення його міцності. Це можна вважати порушенням техніки монтажу.

Загалом, розмова між Анатолієм Лінником і громадою видалась досить цікавою та емоційною. Такі зустрічі мають і повинні відбуватися.











Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: