Про розбиті зупинки і водовідведення по вулиці Незалежності. Прес-конференція міського голови

7 липня відбулася прес-конференція міського голови, де він відповів на запитання журналістів. Останніх, щоправда, було не багато

7 липня відбулася прес-конференція міського голови, де він відповів на запитання журналістів. Останніх, щоправда, було не багато

Вчора, 7 серпня відбулася прес-конференція міського голови, де він відповів на запитання журналістів. Останніх, щоправда, було не багато.

Так, представники ЗМІ підняли питання про нові зупинки, а саме про порушення технології монтажу скла. Раніше, під час зустрічі Анатолія Лінника з громадою звучало аналогічне питання і у своїй відповіді міський голова пообіцяв перевірити зупинки.

Анатолій Лінник відповів наступне:

"Доручення проінспектувати зупинки було покладено на управління житлово-комунального господарства, були обстежені всі зупинки. Мені були надані фотографії цих зупинок, де були cфотографовані кріплення з прокладками і абсолютно всі зупинки були встановлені саме так. Ми перевірили і була повністю дотримана технологія. Ті активісти, що казали про неправильне встановлення, сфотографуйте і подивимось де. Немає ні фотографій, немає ні активістів. Тобто доказів немає.

Ми це питання вивчили і порушення технології встановлення не знайшли". 

 
Запитання: В деяких зупинках  де уже відсутнє скло, то Ви його будете перевстановлювати?

"Будемо тепер шукати гроші, щоб його переустановити. 

І в Києві і в Чернігові встановлені такі скляні зупинки, що не закривають простір. Ставити зупинки із металевих щитів виглядає як вчорашній день.

Коли ми говоримо про окраїну чи приватний сектор - це не так важливо. Але коли мова йде про цент міста - тут вже не припустимо ставити зупинки старого формату.

При бажанні можна розбити і зламати будь-що. Саме вандалізм у Ніжині просто вражає. Це ж потрібно прийти і це скло розбити. Це хтось ставить перед собою таку мету. Неможливо розбити скло кулаком, для цього потрібно взяти велику каменюку або молоток і бити по цьому склу. Воно антивандальне і не розіб'ється само собою. Якщо його штовхнути воно не зламається, не розколиться, але його можливо розбити, як можна будь що зламати.Тому обстеження відповідні ми провили - порушень не виявили. 

Тут питання стоїть у реакції поліції на ці речі, можливо після створення муніципальної поліції у нас буде свій ресурс для того, щоб патрулювати центральну частину міста. Можливо реагувати оперативно і знаходити цих людей. Ця проблема дуже серйозна для міста. Вандалізм поширюється не тільки на зупинки, а й на будь-що".

Також, редактор ніжинської комунальної газети «Вісті» Валерій Кичко задав питання що стосується ремонту та водовідведення по вулиці Незалежності. Анатолій Валерійович у своєму виступі зазначив, що на сьогодні коштів з обласного бюджету не надійшло, в тому числі у міському бюджеті суми у три з половиною мільйони гривень немає.

Зауважив, що розподіл коштів та використання бюджету не приймається міським головою особисто, а виключно це входить до компетенції міської ради. А також висловив свою позицію, що влада повинна дотримуватися чіткої фінансової дисципліни для того щоб мати можливість закінчувати рік без дефіциту, кредиторської заборгованості, і без переходу цієї заборгованості на наступний рік. Дана проблема є однією із першочергових для вирішення, а тому якщо надійдуть кошти з обласного бюджету, то міська рада може зробити перерозподіл рахунків із захищених статей видатків для співфінансування.



Також очільник міста розповів про кроки, які необхідно зробити для підвищення енергоефективності та навів приклад ДНЗ №25, що в садочку не тільки встановили нові двері та вікна, а і є тепловий пункт, який корегує температуру приміщення залежно від погодних умов.

Анатолій Лінник поділився планами на майбутнє, а саме створенням туристичного центру в місті, який може об’єднати всіх зацікавлених осіб, в тому числі підприємців.

Окрім того, під час прес-конференції міський голова надав відповідь представникам засобів масової інформації стосовно актуальних питань життєдіяльності міста, зокрема, реформування центру поштового зв’язку №2, ремонту доріг, щодо заключення ЕСКО договорів, створення історико-культурного заповідника, підвищення тарифів на перевезення громадським транспортом, тощо.

mynizhyn.com

Використано матеріали відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю міської ради


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: