У Ніжині відкрився унікальний освітній центр

Нещодавно у Ніжині відкрився центр STEM освіти «ідеЯ». Заклад позиціонується як сучасний освітній центр з міні-садочком для найменших, та освітніми курсами технічного спрямування для дошкільнят

Нещодавно у Ніжині відкрився центр STEM освіти «ідеЯ». Заклад позиціонується як сучасний освітній центр з міні-садочком для найменших, та освітніми курсами технічного спрямування для дошкільнят

Нещодавно у Ніжині відкрився центр STEM освіти «ідеЯ». Заклад позиціонується як сучасний освітній центр з міні-садочком для найменших, та освітніми курсами технічного спрямування для дошкільнят.

Тут дітям пропонують безпечний та комфортний простір, який спонукає до творчості, пробуджує дитячу фантазію та переповнений ідеями.

Довідково: STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) — наука, технології, інженерія, математика. Цим терміном традиційно окреслюють підхід до освітнього процесу, відповідно до якого основою набуття знань є проста та доступна візуалізація наукових явищ, що дає змогу легко охопити і здобути знання на основі практики та глибокого розуміння процесів.

Акронім STEM був запропонований в 2001 році для позначення революційного тренду в освітній та професійній сферах науковцями Національного наукового фонду США 

В центрі діють такі курси:

“Дослідники” – 3-4 роки, “експериментатори” – 4-5 років, “винахідники” – 5-6 років, “винахідники 2.0” – 5-6 років“, юні інженери” – 6-7 років.

Під час навчання активно використовуються набори LEGO. Поєднання STEM освіти та LEGO може допомогти дитині з освоєнням навичок інженерно-проектного конструювання, навчає дитину самостійно знаходити рішення реальних проблем, мотивує юного дослідника ділитися ідеями.

Діє також міні-садок та курс підготовка до школи.

Засновник закладу Дмитро Тимошик зазначає, що в основі центру «Ідея» полягає задум щоб ніжинські діти мали б такі можливості як і їх однолітки за кордоном.

Є цікаві дані ООН, що 65 відсотків першокласників матимуть професії, яких ще не існує.

Це значить, що в ході навчання сучасних школярів потрібно орієнтуватися на загальні підходи, які б дозволили вирішувати будь-які завдання в майбутньому.

Такі методики пропонує LEGO Education.



Для навчання креативності та творчого мислення найменших у офіційного представника LEGO Education в Україні була придбана програма для дошкільнят та спеціальні освітні набори.

Дмитро зазначає, що подібного закладу у Ніжині не існує, а викладачі центру «Ідея» пройшли необхідне стажування, це дозволить надавати освітні послуги, що за якістю не поступаються послугам у великих містах.

Далі  планується розвивати більш серйозні речі, такі як робототехніка.

Далі продовжує Анна Тимошик: Принцип нашої освіти полягає в навчанні через дію, а всі заняття мають однакому структуру за принципом навчання 4С: (Connect, Construct, Contemplate, Continue).

Спочатку встановлюється взаємозв’язок, дитина повинна розуміти, що вона будує, де вона бачила щось подібне в реальному житті.

На наступному етапі відбувається конструювання. Маленькі діти конструюють індивідуально за показом або словесною вказівкою педагога.

Старші діти вчаться використовувати схеми та інструкції, щоб розуміти з чого почати і чим закінчити. Вони конструюють парами або ж працюють групами, але не більше 6 чоловік. 
На цьому етапі діти діляться ідеями, як створити модель.

Наступний етап, це – рефлексія, коли діти обговорюють результат роботи, чи вийшло в них, так як було задумано, чи можливо навіть краще. Діти слухають своїх друзів, те як вони будували свої моделі. На четвертому етапі, після обговорення з друзями,  діти можуть вдосконалити свою модель.

На кожному занятті використовується певний набір цеглинок. Все навчання проходить за однаковою структурою, утворюючи цикл, таким чином у дітей відбувається розвиток.

Завдяки цьому у дитини вже формується певний власний досвід, який вона може використати на наступному занятті, а також у реальному житті.























































mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: