У Ніжині затвердили новий тимчасовий тариф на проїзд

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради розглянули і прийняли проект рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 116 від 19 квітня 2018 року Дане рішення набуває чинності з дня його оприлюднення в Ніжинській міській газеті «Вісті»

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради розглянули і прийняли проект рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 116 від 19 квітня 2018 року Дане рішення набуває чинності з дня його оприлюднення в Ніжинській міській газеті «Вісті»


Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради розглянули і прийняли проект рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №116 від 19 квітня 2018 року «Про встановлення тарифів на перевезення  пасажирів автомобільним транспортом».

Згідно цього рішення на міських маршрутах загального користування міста Ніжина, тариф на перевезення пасажирів автомобільним транспортом становить 5,50 грн. за одну поїздку.

Безкоштовно будуть перевозити, при пред'явленні посвідчення, пасажирів наступних пільгових категорій:

- учасників бойових дій;   
- осіб з інвалідністю внаслідок війни (інвалідів війни всіх груп);
- осіб з інвалідністю першої групи (інвалідів першої групи );
- дітей з особливими потребами (дітей-інвалідів);
- осіб з інвалідністю по зору 1 групи (інвалідів по зору 1 групи );
- осіб з інвалідністю (інвалідів) з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи 1 категорії;
- учасників АТО та членів сім’ї загиблого в АТО;

Кількість пасажирів , які одночасно перевозяться безкоштовно та бездотаційно, не обмежується. 

За пільговим тарифом будуть перевозити при пред’явленні посвідчення, наступні пільгові категорії:

- постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи 2 категорії; 
- осіб з інвалідністю 2 групи (інвалідів 2 групи); 
- особу, яка супроводжує особу з інвалідністю 1 групи (інваліда 1 групи) та дитину з особливими потребами (дитину-інваліда); 
- пенсіонерів за віком;

по 3,50 грн. за одну поїздку.

Перевозити учнів загальноосвітніх навчальних закладів будуть також за пільговим тарифом: в дні навчань  1 грн., в решту днів та під час канікул 3,00 грн. за одну поїздку, при пред’явленні учнівського квитка.

Тобто, загальна вартість проїзду становить 5,50, для пільгових категорій - 3,50, для школярів у навчальні дні - 1 грн. у всі інші 3 грн.

Як було зазначено, це тимчасовий тариф. Через 3 місяці після закінчення роботи Чернігівського технічного університету по коригуванню логістики і оптимізації перевезень у Ніжині (нічні перевезення, графік маршрутів тощо) буде розглядатись новий науково обґрунтований тариф згідно чинного законодавства.

Директор ТОВ "Пассервіс" Валентина Корабель зазначила, що попри тариф 5,50 кількість транспорту на маршрутах все одно буде зменшуватись.

Також повідомили, що з тарифом 5,50 нарешті налагодять ситуацію з маршрутами 11, 12 і 13.

Рішення про тариф 5,50 грн набуває чинності з дня його оприлюднення в Ніжинській міській газеті «Вісті», яка вийде вже завтра, 12 жовтня.

mynizhyn.com




Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: