Ніжинські спортсмени проти реорганізації відділу спорту

Ніжин дійсно спортивне місто. Не всі міста можуть похвалитися такою кількістю успішних спортсменів. 6 листопада у великому залі міськвиконкому зібрали спортивну еліту Ніжина, щоб обговорити

Ніжин дійсно спортивне місто. Не всі міста можуть похвалитися такою кількістю успішних спортсменів. 6 листопада у великому залі міськвиконкому зібрали спортивну еліту Ніжина, щоб обговорити

Ніжин дійсно спортивне місто. Не всі міста можуть похвалитися такою кількістю успішних спортсменів.

6 листопада у великому залі міськвиконкому зібралась спортивна еліта Ніжина, щоб обговорити деякі фінансові питання і головне – реорганізація відділу з питань фізичної культури та спорту, а саме об’єднання його з відділом у справах сім’ї та молоді.

Це, як зазначив заступник міського голови Дзюба Сергій Петрович, загальноукраїнська практика і нічого страшного в цьому немає.

Сергій Дзюба
 
Проте в ході обговорення стало зрозуміло, що спортсмени зовсім не підтримують таку ініціативу Сергія Петровича.
 
Зокрема, Білодід Сергій Михайлович, який 1994 року очолював службу сім’ї, молоді та спорту, поділився своїм досвідом: «В 1994 році я розпочав свою діяльність у службі з питань сім’ї, молоді та спорту. Мене запросили як фахівця з фізичної культури. Пропрацювавши 2 роки, спортсменів я практично не бачив, бо вся моя діяльність була спрямована на проведення всяких семінарів, засідань що стосувалися сім’ї та молоді. Тільки раз в місяць я міг відвідати спортивні заходи. 
 
Так що, ця школа вже пройдена. Я не фахівець з питань молоді та сім’ї, я фахівець з питань спорту і міг допомогти місту Ніжину саме у спортивному напрямку. І в 1996 році я звернувся до тодішнього міського голови з проханням відокремити ці два різні напрямки. Так і було зроблено, в межах кошторису служба була розділена на відділ молоді та сім’ї і відділ спорту. І пропрацював я у відділі сорту майже 20 років».
 
На відділ у справах сім'ї та молоді також покладено багато питань, що потребують кваліфікації фахівця у цій галузі.
 
Зараз відділ з питань фізичної культури та спорту очолює Павло Глушко, який повністю влаштовує спортсменів і тренерів. Тільки працюючи з одним напрямком можна довести його до пуття.
 
На сьогоднішній день  тренерам не потрібно самостійно оббивати пороги у міськвиконкомі, що б отримати гроші на спортивні заходи і поїздки, цим безпосередньо займається відділ спорту. Реорганізація може ускладнити цю процедуру.

В процесі обговорення тренери з різних видів спорту поділилися своїми проблемами, а їх чимало. Це і розбиті бігові доріжки, відсутність душу, перешкоджання спонсорській діяльності яку хочуть надати підприємці міському стадіону «Спартак» тощо.

Сергій Полтавцев 
 
Також після багаторазових виступів Сергія Дзюби багато в кого з’явилися запитання до його компетенції. Про це відкрито заявив тренер Сергій Полтавцев. Як взагалі не компетентна людина займає посаду заступника міського голови. Це запитання крутилося в голові майже у всіх присутніх на даному зібранні.

Як результат, шляхом голосування спортсмени визначилися, що не підтримують реорганізацію відділу з питань фізичної культури та спорту і підписали звернення від спортсменів, тренерів, керівників фізичного виховання та фізкультурно-спортивного активу міста до міського голови і депутатського корпусу. Прохання дуже просте – не чіпати і не реорганізовувати відділ з питань фізичної культури та спорту.

Нікітіна Наталія
Фото автора










Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: