Ніжинський ліцей святкуватиме 25-річчя

30 листопада у Ніжині будуть відзначати 25-річчя Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя. Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році

30 листопада у Ніжині будуть відзначати 25-річчя Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя. Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році


30 листопада у Ніжині будуть відзначати 25-річчя Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя.

Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році, коли група викладачів-ентузіастів вирішила створити ліцей.

Несподівано швидко були відібрані учні, прийняті на роботу педагоги – і ліцей розпочав свій перший навчальний рік із першого жовтня 1993 року. Заняття проходили в гоголівському корпусі НДПІ ім. М. Гоголя.

Вже в жовтні 1994 року було прийнято рішення виконкому «Про відкриття на базі Ніжинського педінституту ліцею». Тоді він називався Ніжинський ліцей при Ніжинському державному педагогічному інституті імені М. В. Гоголя.

У 1996 році його було реорганізовано в Обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді, проте в його склад завжди входили обласні й міські класи, фінансування яких здійснювалось за кошти як міського, так і обласного бюджетів.

Ліцей упевнено розвивався. Він декілька разів змінював своє розташування, аж поки в 2000 році, завдяки знову ж таки спільним діям університету і міської влади, не отримав, нарешті, майже окреме приміщення: під навчальні класи було перебудовано кімнати гуртожитку №1.

Восени 2004 року відбулися зміни, що були надзвичайно небезпечні для ліцею: заклад було вилучено зі структури університету. Його майбутнє тепер виглядало досить сумнівним.

З метою збереження багаторічного досвіду співпраці ліцею та університету, створення умов для розширення зв’язків між закладами одразу ж було укладено Угоду про співпрацю між Управлінням освіти та Ніжинським державним університетом імені М. Гоголя щодо функціонування ліцею.

Саме під такою назвою і в такому статусі ліцей живе сьогодні, продовжуючи найкращі освітянські традиції, послідовно і наполегливо виконуючи свою місію, яка полягає у формуванні випускника – громадянина України, соціально компетентної, творчої, високоморальної особистості, здатної до самореалізаціїї й свідомого вибору власного місця в суспільстві. 


Коткова Ангеліна - найяскравіша учнівська перемога

Обдаровані учні – найдорогоцінніший скарб ліцею, найбільше досягнення закладу. 

Урочисті заходи до 25-річчя Ніжинського ліцею (концертно-вітальна програма "Двадцять п'ятий кадр") відбудуться 30 листопада 0 12.00 в актовій залі нового корпусу університету.

За матеріалами liceum.ndu.edu.ua 














Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: