Забудова у парку Ветеранів як камінь спотикання

У 2016 році під час відзначення Дня захисника України у парку Ветеранів по вулиці Незалежності посвятили хрест на місці будівництва майбутнього храму Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі"

У 2016 році під час відзначення Дня захисника України у парку Ветеранів по вулиці Незалежності посвятили хрест на місці будівництва майбутнього храму Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі"

У 2016 році під час відзначення Дня захисника України у парку Ветеранів по вулиці Незалежності посвятили хрест на місці будівництва майбутнього храму Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі". Храм позиціюють як церкву пам'яті загиблих героїв АТО.

З тих пір особливих зрушень з будівництвом майбутньої церкви не сталося, але восени цього року у парку Ветеранів було встановлено вагончик, повідомлялося, що встановлений він тимчасово для проведення Богослужінь.

Було встановлено табличку з реквізитами для пожертвувань на будівництво. В листопаді вагончик обнесли парканом, таким чином загородивши частину парку.

Це викликало нерозуміння і обурення частини ніжинців,  
жителі прилеглої території побоюються, що в невеликому за розміром парку, тепер буде ще менше місця для відпочинку. На сайті місцевих петицій навіть з’явилась петиція з вимогою заборонити забудову паркової зони по вулиці Незалежності.

В петиції зазначається: "Вимагаємо заборонити забудову у парку Ветеранів, що знаходиться по вулиці Незалежності. Недоречно забудовувати єдиний парк, що знаходиться у такому великому районі. Дії забудовника вже призводять до руйнування тротуарних доріжок, вирубки насаджень. В Україні заборонено забудовувати рекреаційні зони, а парк саме є такою зоною. Просимо залишити парк для відпочинку з дітьми. Вимагаємо перенести забудову у інше місце, яке дозволяє таку споруду".


Переглянути та підписати петицію можна за посиланням.





mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: