Розпорядження виконкому "Про заходи щодо попередження пожеж в лісопаркових зонах, лісі та на території міста"

Сьогодні, 16 березня виконавчий комітет Ніжинської міської ради видав розпорядження "Про заходи щодо попередження пожеж в лісопаркових зонах, міському лісі та на території міста" .

Сьогодні, 16 березня виконавчий комітет Ніжинської міської ради видав розпорядження "Про заходи щодо попередження пожеж в лісопаркових зонах, міському лісі та на території міста" .

Сьогодні, 16 березня виконавчий комітет Ніжинської міської ради видав розпорядження "Про заходи щодо попередження пожеж в лісопаркових зонах, міському лісі та на території міста" . У даному документі йдеться наступне:

Відповідно до ст. 42 та частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  на виконання вимог ст.19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»,  ст. 31 Лісового кодексу України та з метою попередження надзвичайних подій, викликаних спалюванням рослинності або її залишків:

1.1 Привести в готовність засоби пожежогасіння, в разі потреби придбати необхідну їх кількість.
 
1.2  Заборонити випалювання рослинності або її залишків на закріплених та прилеглих територіях, присадибних ділянках, в смугах відводу автошляхів та залізниці, лісосмугах. 

2. Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Ніжинської міської ради (Чернишов Г.Г.):

2.1 Разом з працівниками комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою»,  міськрайвідділом  управління ДСНС України в області розгорнути роз’яснювальну роботу щодо правил пожежної безпеки та поведінки громадян у пожежонебезпечний період, обмежити доступ населення та в’їзд транспортних засобів до міського лісу у періоди високої пожежної небезпеки в порядку, передбаченому законодавством, залучаючи для цього засоби масової інформації. Про всі випадки пожеж та їх причини повідомляти населення міста.

2.2. Розробити і розглянути на засіданні міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Комплексний план заходів щодо забезпечення захисту міського лісу, паркових зон у весняно – літній період 2015 року», організувати контроль за його виконанням та проінформувати населення про заборону випалювання рослинних залишків на території міста.

3. Ніжинському міському відділу УМВС України в Чернігівській області (Пелех М.І.) вжити додаткових заходів щодо посилення патрулювання місць масового відпочинку населення в паркових зонах, міському лісі з метою попередження випадків випалювання рослинності, її залишків та недопущення виникнення лісових пожеж.

4. Ніжинському міськрайвідділу управління ДСНС у Чернігівській області ( Кравцов Д.С.), начальнику інспекції (на правах відділу) з благоустрою (Ворона Д.П.), державному інспектору з охорони навколишнього природного  середовища Чернігівської області (Олуковатий В.В.)  у межах своїх повноважень посилити контроль за дотриманням протипожежних вимог на території міста, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці та щомісячно на координаційній нараді інформувати виконавчий комітет Ніжинської міської ради про осіб, які порушують законодавство та створюють умови для виникнення надзвичайної події.

5. 16-ій Державній пожежно – рятувальній частині (Шерстюку А.М.) відпрацювати план взаємодії всіх пожежних підрозділів підприємств, організацій на випадок виникнення пожежі в міському лісі, паркових зонах або у смугах відводу автомобільних доріг, залізниці.

6. Рекомендувати засобам масової інформації міста проводити роботу з метою збереження зелених насаджень,  профілактики пожеж та організації безпечного відпочинку громадян на природі.

Нагадаємо, минулого тижня під час спалювання минулорічної трави біля своєї присадибної ділянки чоловік знепритомнів і помер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: