Ощадбанк змінює свій графік роботи через монетизацію субсидій

Як ми писали раніше, одночасно в дію вступають дві моделі монетизації субсидії: в безготівковій та готівковій формі. Як результат, на сьогодні існує три формати надання субсидії

Як ми писали раніше, одночасно в дію вступають дві моделі монетизації субсидії: в безготівковій та готівковій формі. Як результат, на сьогодні існує три формати надання субсидії


Як ми писали раніше, одночасно в дію вступають дві моделі монетизації субсидії: в безготівковій та готівковій формі. Як результат, на сьогодні існує три формати надання субсидії:

1) 0 модель - безготівкова форма ("старий" формат надання субсидії - з бюджету через Управління соціального захисту населення кошти виплачуються безпосередньо підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги). В такому форматі продовжують нараховуватися і відшкодовуватися на підприємства субсидії за жовтень, листопад, грудень 2018 року і січень 2019 року.

2) 1 модель - грошова безготівкова форма - це стосується тих людей, які звернулися з призначенням субсидії після 1 січня 2019 року. Ці людини в управління подавали заяви вже нового зразка про призначення субсидій у грошовій формі через АТ "Ощадбанк". Субсидіанту відкривають рахунок в Ощадбанку на який держава нараховує фіксовану суму субсидій. Банк самостійно перераховує кошти підприємству у визначеному порядку надання субсидій. Субсидіант в обов'язковому порядку буде отримувати СМС-повідомлення від Ощадбанку в якому буде зазначатись стан розрахунків за комунальні послуги, а також залишок до сплати, що залишається за кожним з видів послуг. Фінансування субсидій здійснюється Міністерством соцполітики за рахунок коштів держбюджету. Зекономлені субсидії (кошти) після закінчення опалювального періоду банк виплатить субсидіанту, через відкриття поточних рахунків у банку.

3) 2 модель - грошова готівкова форма - учасниками цієї моделі стали всі "старі" отримувачі субсидій, крім тих хто звернувся після 1 січня 2019 чи ще звернуться. Вони отримають субсидію за лютий місяці в повному обсязі живими грошима.

Тобто, ті, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

Вся субсидія "старим" субсидіантам буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

За житлово-комунальні послуги ці субсидіанти будуть розраховуватися самостійно. Всім отримувачам субсидій живими грошима, до 12 березня Укрпошта надішле персональні повідомлення на адресу домогосподарств.  

Про це на розширеній оперативній нараді розповіла начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч.

Ті хто немає рахунків в Ощадбанку зможуть з паспортом і ідентифікаційним кодом отримати гроші в банку.
 

Відповідно до нововведень, значно збільшується навантаження на Ощадбанк (у Ніжині 7 відділень).

Про надання субсидій у монетизованій формі доповіла керуюча Ніжинським відділенням Ощадбанку Володько Наталія, що у зв’язку з цим відбулися зміни в режимі роботи банку. 



Центральний офіс банку буде працювати з 8-00 до 18-00 години без обідньої перерви та у вихідний день суботу збільшився робочий день до 15-00 годин. 

Такий же графік роботи буде у відділення Ощадбанку на вулиці Академіка Амосова і вулиці Купецька.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: