Творчі колективи з Ніжина представили Україну на туристичній виставці у Польщі

22 – 24 березня у польському місті Лодзь працювала 25 міжнародна туристична виставка «NASTYKU KULTUR» («На перехресті культур»). Це одна з найбільших туристичних виставок у Польщі

22 – 24 березня у польському місті Лодзь працювала 25 міжнародна туристична виставка «NASTYKU KULTUR» («На перехресті культур»). Це одна з найбільших туристичних виставок у Польщі

22 – 24 березня у польському місті Лодзь працювала 25 міжнародна туристична виставка «NASTYKU KULTUR» («На перехресті культур»). Це одна з найбільших туристичних виставок у Польщі, яка проводиться з метою поєднання культур та є додатковою потужною нагодою представити туристичний та культурний потенціал України на польському туристичному ринку.

З повідомлення Посольства України в Польщі наша держава визнана почесним партнером цієї виставки та вперше представлена 11 регіонами України, серед яких і Чернігівська область.

Культурний потенціал Чернігівщини представляли молодіжний фольклорно – сценічний ансамбль «Народна криниця» Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М.Заньковецької та народний фольклорний пошуково - дослідницький гурт «Ніжинська козачка» міського Будинку культури (керівник, кавалер ордену княгині Ольги - О. М. Синиця) із театралізовано – концертною програмою та виконанням обрядових дійств, притаманних Чернігівщині різних часів, які були зібрані та опрацьовані колективами під час творчих експедицій Чернігівщиною.

Щодня українська пісня у виконанні наших земляків збирала навколо сцени виставкового павільйону велику кількість захоплених відвідувачів виставки.

Творчі колективи були дійсно окрасою даного фестивалю, гості та учасники виставки зачаровано спостерігали за дійством на сцені та проводжали бурхливими оплесками кожен виступ ніжинських артистів.

Управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради була надана фінансова підтримка на транспортні витрати для народного фольклорного пошуково - дослідницького гурту «Ніжинська козачка» міського Будинку культури.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: