Чи спокійно пройшли вибори у Ніжині та районі? Звіт поліції

2 квітня на щомісячній розширеній міжвідомчій нараді при міському голові представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про перебіг виборчого процесу 31 березня

2 квітня на щомісячній розширеній міжвідомчій нараді при міському голові представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про перебіг виборчого процесу 31 березня


2 квітня на щомісячній розширеній міжвідомчій нараді при міському голові представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко прозвітувала про перебіг виборчого процесу 31 березня.

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено жодної інформації, тобто у Ніжині і районі не розпочато жодного кримінального провадження за фактом порушення виборчого законодавства.

По місту Ніжину поліція отримала кілька повідомлень про виявлення у поштових скриньках листівок із закликами не йти на вибори, які людям не принесли суттєвої шкоди. Окрім цього, в день виборів з однієї з ДВК правоохоронці отримали повідомлення про те, що спостерігачем було зафіксовано факт фотофіксації бюлетеня. На місце була направлена слідчо-оперативна група, але інформація не підтвердилась.

По Ніжинському району поліція отримала скаргу від громадянки Російської Федерації, яка тимчасово проживає на території Ніжинського району. Жінка скаржилась на працівників ДВК, які не дали їй можливості проголосувати. Дії працівників зрозумілі, адже особи без українського громадянства не мають право голосу на території України.

Як зазначив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Колесник, на території громади було зареєстровано 54 тис. 426 виборців із яких отримали виборчі бюлетені та здійснили волевиявлення -  34 тис. 658 осіб. Тобто, явка по місту Ніжину склала близько 64 % (це на 6 % більше, ніж на минулих виборах президента).

Нікітіна Наталія
Фото Ніжинської міської газети "Вісті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: