Друга школа стане гімназією

На сайті Ніжинської міської ради було опубліковано проект рішення про перейменування Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 на Ніжинську гімназію № 2

На сайті Ніжинської міської ради було опубліковано проект рішення про перейменування Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 на Ніжинську гімназію № 2

На сайті Ніжинської міської ради було опубліковано проект рішення про перейменування Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 на Ніжинську гімназію № 2.

Передбачено також затвердити статут гімназії.

У пояснювальній записці наголошується, що відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту» здобуття загальної середньої освіти забезпечують: початкова школа – заклад освіти I ступеня, що забезпечує початкову освіту; гімназія – заклад середньої освіти II ступеня, що забезпечує базову середню освіту; ліцей – заклад середньої освіти III ступеня, що забезпечує профільну середню освіту.

З огляду на це, відтепер замість терміну «загальноосвітня школа» у назві закладу загальної середньої освіти прописується його відповідний тип – початкова школа, гімназія або ліцей.

Відтак є необхідність прийняти рішення про зміну назви школи, аби привести її у відповідність згідно з вимогами Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту».

Додамо, що на завтрашній сесії міської ради даний проект рішення розглядатися не буде, найімовірніше його розглянуть та приймуть на наступній сесії, приблизно через місяць.

Таким чином, можна очікувати поступове перейменування всіх загальноосвітніх шкіл на гімназії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: