Квартира для чемпіона: Петро Іванов готується до новосілля

Ніжинському боксеру Петру Іванову місто подарувало обіцяне житло. Квартиру для чемпіона світу купили в новобудові від «УкрСіверБуду».- Клас! Відмінно! — не стримує емоцій Петро Іванов. У грудні минулого року хлопець став

Ніжинському боксеру Петру Іванову місто подарувало обіцяне житло. Квартиру для чемпіона світу купили в новобудові від «УкрСіверБуду».- Клас! Відмінно! — не стримує емоцій Петро Іванов. У грудні минулого року хлопець став


Ніжинському боксеру Петру Іванову місто подарувало обіцяне житло. Квартиру для чемпіона світу купили в новобудові від «УкрСіверБуду».

- Клас! Відмінно! — не стримує емоцій Петро Іванов. У грудні минулого року хлопець став чемпіоном світу з боксу за версією WBC серед юнаків (до 24 років). Звання завоював в Парижі, в поєдинку з чотириразовим чемпіоном Франції, чемпіоном Європи з боксу Луї Тутіном. Після повернення в аеропорту «Бориспіль» чемпіона зустрічали десятки людей. І в рідному Ніжині був теплий прийом. А мер Анатолій Лінник пообіцяв молодому спортсмену квартиру.

11 квітня депутати проголосували за придбання квартири для перспективного спортсмена. У той же день разом з «Власний будинком» і «Новиною» Петро Іванов вперше переступив поріг без п'яти хвилин власної квартири.

Однокімнатна квартира площею більше 42 квадратів на першому поверсі першого за десять років ніжинського новобудови по вулиці Третій мікрорайон, побудованого чернігівської будівельною компанією «Укрсівербуд».

- Мер особисто дзвонив і уточнював, на якому поверсі хочу квартиру: першому чи дев'ятому. Вибрав перший. Так зручніше, — розповідає Петро.

Великий передпокій. Простора кімната.

Більше 16 квадратів, — проводить екскурсію Валерій видиш, виконроб «УкрСіверБуду». — Сучасні радіатори, металопластикові вікна. А он там ванна.

Ого, яка велика! — заглядає Петро.

І це ще не все. У кутку є ніша. Можна туди туалет перенести, можна душову кабіну поставити. Загалом, політ для фантазії великий.

- А зі стінами що? Можна якісь прибрати?

Тут особлива технологія будови — збірно-каркасно-монолітна. Несучих стін практично немає. Планування на ваш розсуд. Знаю, тут один власник таку ж квартиру перепланував повністю. Майже всі стіни прибрав. Вийшла квартира-студія.

- А що на кухні? — проходить далі Петро. — Для спортсмена харчування важливо. Так, балкон. Великий.

- Тут, до речі, теж стіну можна прибрати, балкон утеплити і за рахунок цього збільшити кухню, — пропонує виконроб.

У кухні встановлено газовий котел. Опалення — індивідуальне. Яку хочеш, таку температуру і виставляєш. Та й економно.



- Тут багато знайомих купили квартири. Школа поруч одна, друга, дитячий сад, — будує плани на майбутнє хлопець. — СТО, парковка своя. Місце дуже гарне.

- Будете жити або продасте і до Чернігова або навіть Київ переїдете?

- Планів виїжджати з Ніжина немає. Принаймні поки, так точно.

- Квартири після перемоги обіцяють мало не всім спортсменам. А ось отримують одиниці. Вірили, що опинитеся в числі щасливчиків?

- Дуже приємно, що у нас в місті тримають слово. Думаю, це буде мотивацією для підростаючого покоління. Яскравим прикладом того, що спортом можна заробити на житло. Головне — прагнення.

Велике спасибі всім, хто підтримав, хто прийняв таке рішення. Квартира — це дуже серйозно, а не просто медаль або грамота.

У мене маса вражень. Класно, що новобуд. Причому будинок вже зданий і навіть люди живуть.

Дорослий хлопець. Хочеться самому жити. Сім'ю будувати. А до батьків вже в гості ходити буду.

- Новий рік в новій квартирі?

- Однозначно. Думаю, навіть раніше заїду.

Відразу у власність

Ініціатива виходила від міського голови. Молода людина, перспективний. Тому Ніжин повинен зробити все, щоб утримати його в нашому місті. І квартира в новому будинку, сподіваємося, — переконливий аргумент.

- Було прийнято рішення щодо виділення коштів на придбання житла. Створили відповідну програму. Долучили відділ квартирного обліку. Провели процедуру. І на засіданні виконавчого комітету остаточно прийняли рішення щодо покупки, — розповідає про процедуру Григорій Олійник, перший заступник ніжинського міського голови. — Те, що ми робимо для популяризації Ніжина роками, Петро зробив за один поєдинок. Тому громада Ніжина однозначно підтримала таке рішення.

Після завершення всіх необхідних процедур Петро відразу ж отримає право власності.

- Це перший прецедент в Ніжині?

- Так, щоб відразу у власність, — так. Але ми прийняли програму з підтримки медичних фахівців.

Нещодавно житло отримала сім'я молодих лікарів. Договір на десять років. Після можна приватизувати.

Термодім за новітніми технологіями

Будівництво житлового комплексу в Третьому мікрорайоні розпочалося в 2016 році. Інвестор — інвестиційна компанія ПП «Житлоінвест». Генеральний підрядник — «Укрсівербуд». У травні 2018 зданий в експлуатацію перший будинок. За ним — другий. Третій і четвертий — по черзі в 2019 і 2020 роках.

Будинки тут розміщені по кільцю. У підсумку вийде двір закритого типу з охороною і шлагбаумом на в'їзді. Таких комплексів одиниці навіть в Чернігові, а для Ніжина так і взагалі в дивину. Тому квартири тут розходяться швидко.

Перші два будинки побудовані за новою збірно-каркасно-монолітною технологією, розробленою проектною групою фахівців «УкрСіверБуду». Таке житло тепле і надійне. Серія активно впроваджується на чернігівських об'єктах компанії.



За матеріалами ДП "УкрСіверБуд"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: