Про ніжинських волонтерів і добрі справи

2 травня 2019 року відбулася урочиста зустріч, присвячена волонтерам міста Ніжина, які неодноразово організовували, проводили та брати участь у заходах, акціях соціального спрямування, втілювали в життя

2 травня 2019 року відбулася урочиста зустріч, присвячена волонтерам міста Ніжина, які неодноразово організовували, проводили та брати участь у заходах, акціях соціального спрямування, втілювали в життя


2 травня 2019 року відбулася урочиста зустріч, присвячена волонтерам міста Ніжина, які неодноразово організовували, проводили та брати участь у заходах, акціях соціального спрямування, втілювали в життя новітні проекти для розвитку соціально незахищених категорій населення Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, у рамках заходу «Сила духу = чисте серце».

Хто ж такий волонтер? Волонтерами спочатку називали людей, що добровільно та виключно із свого бажання поступали на воєнну службу в деяких європейських країнах (наприклад, Франції, Іспанії). Зараз від цього громіздкого визначення «волонтерства» залишилося лише слово «добровільно». Правда, додалося ще й «безоплатно». 

З привітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Володимирович Алєксєєнко.

12 волонтерів Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради, Товариства Червоного Хреста, з числа ініціативної молоді м. Ніжина та волонтерська організація Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя «Час для нас» (керівник Ганна Григорівна Бондаренко) були нагороджені подяками міського голови та цінними подарунками за активну життєву позицію, високе почуття обов’язку і відповідальності перед громадою міста Ніжина, вагомий особистий внесок у підтримку та розвиток волонтерського руху.

У стінах Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя звучав чарівний голос Ірини Шевченко, танцювали учасники зіркового колективу «Ефект» (керівник Ольга Московська), до вітань приєдналися Євгеній Павленко та Євгеній Дорбенко, подарувавши присутнім музичні номери. Щирі слова подяки звучали від декана факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя Олексія Анатолійовича Тимошенка.

В рамках заходу відбувся фінал XIV Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи». Вперше була обрана тема дитячої кардіології, де головна мета акції – збір коштів на придбання кардіологічного обладнання для дитячих лікарень нашої країни, а саме ми збирали для Чернігівської області. Як показує статистика, щорічно в Україні народжується приблизно 10 000 дітей із вродженими вадами серця, з них близько 1500 немовлят мають критичну ваду серця і потребують невідкладного хірургічного втручання. 

З перших хвилин свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду. Таке обладнання дуже дороговартісне. Державні програми фінансування і закупівлі існують, але потреби настільки великі, що держава повністю все забезпечити не може. Кожна організація та установа м. Ніжин вже який рік поспіль долучається до проведення Всеукраїнської акції «Серце до серця». 13 років вона діє з 1 по 30 квітня. 

За 10 років діяльності Благодійного фонду «Серце до серця» було зібрано волонтерами 25 мільйонів 419 тисяч 624 грн. Цього року в Акції взяли участь всі факультети НДУ, які, почувши про Акцію та мету збору коштів, не залишилися байдужими до дитячих проблем. Всього волонтерами групи «Час для нас» та студентською радою на кожному факультеті Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя було зібрано 1214 гривень і силами закладів загальної та середньої освіти м. Ніжин було зібрано коштів у сумі 886 гривень 85 копійок, а студенти Ніжинського медичного коледжу зібрали 906 грн., які були перераховані на спеціальний рахунок Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

Організаторами заходу стали відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради та волонтерська група «Час для нас» Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя (Ганна Григорівна Бондаренко).

Катерина Шекера, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради  
































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: