Коли продовжать роботи з реконструкції центральної площі?

Наприкінці минулого року на площі Франка почалася реконструкція. Нова плитка, лавочки, ліхтарі, красиві газони і навіть фонтан — все це має з’явитись на Центральній площі Ніжина. Зараз вже зроблені всі

Наприкінці минулого року на площі Франка почалася реконструкція. Нова плитка, лавочки, ліхтарі, красиві газони і навіть фонтан — все це має з’явитись на Центральній площі Ніжина. Зараз вже зроблені всі


Наприкінці минулого року на площі Франка почалася реконструкція. Нова плитка, лавочки, ліхтарі, красиві газони і навіть фонтан — все це має з’явитись на Центральній площі Ніжина. Зараз вже зроблені всі підготовчі роботи для укладання бруківки. Упродовж місяця жодні роботи не виконувались, а тому ніжинців стало цікавити питання – коли продовжиться реконструкція?

З цим питанням журналісти сайту "Нежатин" звернулись до начальника УЖКГ та Б Анатолія Кушніренка. Він повідомив, що 21 травня на засіданні містобудівної ради члени комісії розглянули протокольні доручення, які були надані на попередньому засіданні щодо укладки плитки та її орнаменту, освітлення та озеленення площі.

Обговоривши всі пропозиції вирішили, що: освітлення буде жовте (тепле), тротуарна плитка – сірого кольору 20х20см, а в зоні відпочинку окремими фрагментами викладуть українським орнаментом, встановити стоянку для велосипедів біля будівлі виконавчого комітету зі сторони вул. Батюка та провести озеленення відповідно до проектного рішення. Також присутні вирішили перехід з площі Івана Франка до вул. Гоголівська укласти аналогічною плиткою, щоб не порушувати загальний вигляд.

Оскільки всі деталі благоустрою погоджені, то роботи мають розпочатись вже через тиждень.

Зауважимо, що наразі на роботи по реконструкції площі Франка виділено з міського бюджету 2 500 000 грн. В цілому ж втілення проекту вартує близько 11 млн. грн.

Проект виконала чернігівська проектна організація з багаторічним досвідом «Портал-М». Генеральним підрядником робіт в результаті тендеру обрали Чернігівську будівельну компанію "УкрСіверБуд".

Марина Волинець для сайту "Нежатин"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: