Пересилав наркотики до виправної колонії поштою

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту особливо

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту особливо


Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, передачі особливо небезпечних наркотичних засобів в місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

В ході досудового слідства встановлено, що раніше судимий 30-річний мешканець м. Ніжина, на шлях виправлення не став та знову вчинив тяжкий злочин. 

Зловмисник, придбав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – концентрат макової соломи (опій екстракційний), після чого, заховав його та зберігав для подальшої передачі у місця позбавлення волі.

В подальшому, останній прибув до відділення «Нова Пошта», звідки переслав наркотичний засіб до однієї з виправних колоній.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Ніжинського міськрайонного суду для розгляду по суті.

За вчинення вказаного злочину особі загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Ніжинська місцева прокуратура

Також, до редакції 
mynizhyn.com надійшов коментар від прес-служби компанії "Нова Пошта" стосовно даної ситуації.

"За правилами компанії «Нова Пошта», клієнти не мають права відправляти наркотичні речовини, вогнепальну зброю, комплектуючі, боєприпаси і вибухові речовини, азбест, вогненебезпечні, легкозаймисті речовини, радіоактивні елементи, отруйні речовини. Не можна перевозити балони з газом, автомобільні акумулятори, тварин, рослини, продукти харчування, які швидко псуються. 

Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, «Нова Пошта» не зобов’язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам. Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях «Нова Пошта» діють в рамках чинного законодавства України. 

Згідно ч. 2 ст. 917 Цивільного кодексу України відправник повинен пред’явити у встановлений строк вантаж, який підлягає перевезенню, в належній тарі та (або) упаковці; вантаж має бути також замаркований відповідно до встановлених вимог. Перевізник має право відмовитися від прийняття вантажу, що поданий у тарі та (або) упаковці, які не відповідають встановленим вимогам, а також у разі відсутності або неналежного маркування вантажу (ч. 3 ст. 917 ЦКУ).

Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи. Нам важливо, щоб наші клієнти і співробітники були в безпеці" - повідомляє прес-служба компанії "Нова Пошта".
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: