Пляж біля Остра: хто несе відповідальність?

Ніжинський пляж – доступний для містян відпочинок на воді. Щоправда, не всіх вищезгаданий пляж влаштовує, але то справа інша. Мова зараз про те, що його розкрадають і пошкоджують майно – про це заявив начальник відділу з питань надзвичайних

Ніжинський пляж – доступний для містян відпочинок на воді. Щоправда, не всіх вищезгаданий пляж влаштовує, але то справа інша. Мова зараз про те, що його розкрадають і пошкоджують майно – про це заявив начальник відділу з питань надзвичайних


Ніжинський пляж – доступний для містян відпочинок на воді. Щоправда, не всіх вищезгаданий пляж влаштовує, але це справа інша. Мова зараз про те, що його розкрадають і пошкоджують майно – про це заявив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов.


Виникає питання: а як на таке реагують відповідні служби, ніжинська поліція, наприклад? У відповідь на це Григорій Георгієвич повідомив:

"Ніжинська поліція мала б патрулювати там щодня, але вони цього не роблять. Є рішення виконкому № 153 від 16 травня 2019 року "Про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах міста", де зазначено:
 "Керівникам Ніжинського відділення екстреної (швидкої) медичної допомоги (Корчева І.І.) та Ніжинського відділу поліції головного управління національної поліції  України в Чернігівській області (Бойко В.А.) розробити графік та організувати у період з 01.06 по 31.08.2019 року:

5.1. Чергування однієї бригади швидкої медичної допомоги для екстреного виїзду на місце виникнення пригод на водних об’єктах міста.

5.2.  Патрулювання працівників поліції уздовж р. Остер,  Ніжин - озера та біля інших водоймищ, на яких відпочивають люди".

"Плюс до всього, що було озвучено вчора, – додав Г. Чернишов, – додалася ще й зникла урна".

У відповідь на це начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко спеціально для сайту Mynizhyn.com повідомила:

«…..Про існування рішення ВК Ніжинської міської ради від 16.05.2019 №153 ми дізналися тільки сьогодні, 14.06.2019 року, від Вас. На самому засіданні представників Ніжинського відділу поліції не було, тому не враховано технічні та ресурсні можливості підрозділу для забезпечення «…патрулювання працівників поліції уздовж р. Остер, Ніжин-озера та біля інших водоймищ, на яких відпочивають люди» (п.п. 5.2 Рішення). 

Постійно, на всіх без виключення нарадах у міській раді, ми зазначаємо про те, що діюче законодавство та внутрішні нормативно-правові акти, які регулюють роботу поліції, не передбачають пішого патрулювання. Наряди груп швидкого реагування чергують позмінно і на автотранспорті. Штатна чисельність Ніжинського відділу поліції не дозволяє створити піші наряди для патрулювання берегів річки, міського пляжу та ін. 

На даний час ми враховуємо, що на лівому березі р. Остер по вул. Коцюбинського організовано місце масового відпочинку людей, тому маршрути патрулювання нарядів ГРПП наближено до даної території. Реагування здійснюється по факту виявлення правопорушення.

Від початку червня повідомлень про крадіжки буїв, урни для сміття, пошкодження майна - Ніжинським відділом поліції не отримувалося. 05.06.2019 близько 18:00 на пляжі було скоєно пограбування (цю інформацію ми підтверджуємо), відомості внесено до ЄРДР, та навіть вже повідомлено про підозру.

Значно покращити ситуацію могли б камери відеоспостереження, встановлені на території де обладнано місце відпочинку біля води, але, на жаль, такі заходи охорони публічного порядку та комунального майна у кошторисі облаштування пляжу передбачені не були».

Валентина Пильник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: