Безуглівка відзначила 370-річчя

30 червня 370 років відсвяткувало село Безуглівка. Відзначення дня села недаремно співпало із Днем молоді, адже ця громада – одна не з небагатьох на Ніжинщині, що має молоде, активне, спрямоване до розвитку населення. Прагне

30 червня 370 років відсвяткувало село Безуглівка. Відзначення дня села недаремно співпало із Днем молоді, адже ця громада – одна не з небагатьох на Ніжинщині, що має молоде, активне, спрямоване до розвитку населення. Прагне


30 червня 370 років відсвяткувало село Безуглівка. Відзначення дня села недаремно співпало із Днем молоді, адже ця громада – одна не з небагатьох на Ніжинщині, що має молоде, активне, спрямоване до розвитку населення. Прагне до змін і сільська рада, на чолі з головою Людмилою Андрусенко. Здійснення благоустрою територій, ремонт доріг, проведення вуличного освітлення, розвиток освітньої, медичної та культурної галузей – усе це в пріоритеті роботи сільської ради.

Так, у 2016 році, за ініціативи громади, до районної державної адміністрації та народного депутата Олександра Кодоли сільський голова звернулась з проханням про виділення коштів на будівництво дитячого садочка у селі. І 1 вересня 2017 року його поріг переступило 25 безуглівських дошкільнят. У той же час відбулась реконструкція внутрішніх санвузлів у школі та ремонт класів. А вже наступного року – ремонт шкільної їдальні. У 2018-му, за рахунок коштів обласного бюджету, відділ освіти райдержадміністрації придбав клас хімії та біології, оснащений інтерактивною дошкою, електронними мікроскопами, різноманітними тренажерами та дидактичним матеріалом, і звісно ж, новими меблями. Загалом, за останні три роки на відновлення освітнього закладу Безуглівки та створення сучасних умов для навчання й розвитку учнів і дошкільнят було залучено 1 млн. 300 тис. грн. державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій та 1 млн. 700 тис. грн. із бюджету сільської ради.

Про все це говорив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин під час свого виступу на дні села у Безуглівці. Він особливо дякував за таку роботу та горіння справою створення сучасних умов життя, не гірших, ніж у місті, для громади голові сільської ради Людмилі Андрусенко. Вручив Подяку всьому колективу сільської ради. Та наголосив на тому, що зміни в Безуглівській громаді будуть продовжуватись – утеплення фасаду навчально-виховного комплексу, заміна його даху, реконструкція мосту в с. Курилівка, облаштування центру села тощо.

На святкування дня села Безуглівки прибули й інші гості – голова районної ради Олег Бузун, народний депутат України Олександр Кодола, головний лікар Чернігівського обласного центру сучасної онкології Валерій Зуб, голова ГО «Правозахист плюс» Анатолій Гунько, представник голови Ніжинського відділення «Чернігівського земляцтва» Олександра Харченка Світлана Роговинська, голова ГО «Ніжинська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» Сергій Ступак. Усі вони вітали жителів із святом, бажали подальшого розвитку та процвітання.

А сама програма святкування була досить насиченою. Особливу насолоду отримали діти – їх розважали аніматори, демонструючи «хімічні» фокуси, та чекали безкоштовні батути. Дорослі ж мали можливість зіграти в безпрограшну лотерею, послухати виступ народного фольклорного козацького гурту «Червона калина», переглянути хореографічні номери вихованців Безуглівського філіалу районної дитячої школи мистецтв, а ввечері відвідати дискотеку.

Крім того, любителі футболу, серед яких і голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, мали можливість переглянути матч чергового туру Чемпіонату району з футболу. На полі зустрілись господарі – команда «Колос» та «Фортуна» з с. Ніжинське. Гра завершилась з рахунком 5:1 на користь «фортунівців».

Джерело
: Ніжинська районна державна адміністрація 























Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: