У Ніжині змінили обставини для призначення субсидії у виняткових випадках

Виконком Ніжинської міськради вніс зміни до Положення про комісію з призначення соціальних допомог. Бувають випадки, коли особа не має права на призначення субсидії, однак перебуває в життєвих обставинах, при яких сплачувати за комунальні послуги не може. Раніше, до переліку

Виконком Ніжинської міськради вніс зміни до Положення про комісію з призначення соціальних допомог. Бувають випадки, коли особа не має права на призначення субсидії, однак перебуває в життєвих обставинах, при яких сплачувати за комунальні послуги не може. Раніше, до переліку


Виконком Ніжинської міськради вніс зміни до Положення про комісію з призначення соціальних допомог. Бувають випадки, коли особа не має права на призначення субсидії, однак перебуває в життєвих обставинах, при яких сплачувати за комунальні послуги не може.

Раніше, до переліку тих, хто міг сподіватися на призначення субсидії у виняткових випадках відносили осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах викликаних тривалою хворобою. Зараз цей перелік уточнили і розширили. А додатковим приводом скасувати субсидію у таких випадках стало невиконання зобов'язань за договором реструктуризації боргу за житлово-комунальні послуги.

Відтепер Управління соціального захисту населення Ніжинської міськради комісійно може призначати субсидію у винятковому випадку особам, які надають соціальні послуги, перебувають у місцях позбавлення або обмеження волі, під домашнім арештом, перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я встановленого зразка, є алко- або наркозалежними, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я первинного рівня на підставі довідки встановленого зразка закладу охорони здоров’я, що провадить діяльність з надання наркологічної допомоги населенню, в якому особа перебуває на диспансерному обліку.

Крім цього, Комісії надається право приймати рішення про включення в розрахунок сукупного доходу для призначення житлової субсидії домогосподарству фактично отриманих доходів особам, які в періоді, за який враховуються доходи, мали суму середньомісячної нарахованої заробітної плати менше від розміру мінімальної заробітної плати не більш як на 10 відсотків і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачено у розмірі, не меншому, ніж мінімальний, за всі місяці протягом зазначеного періоду.

У рішенні зазначається, що зміни в Положення внесені з метою удосконалення та підвищення ефективності програми соціальної підтримки населення при оплаті житлово-комунальних послуг та реалізації програми житлових субсидій.

Ольга Рогачова для uezd.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: