Підприємець збував фальсифікований алкоголь через мережу власних магазинів

Бобровицьким відділом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення

Бобровицьким відділом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення


Бобровицьким відділом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напої, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів). 

Встановлено, що один із підприємців Бобровицького району, через мережу власних магазинів, здійснював збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку. 

З метою припинення злочинної діяльності проведено ряд обшуків, під час яких і вилучено фальсифіковану алкогольну продукцію.

Ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на 1874 пляшки фальсифікованої горілки.

Наразі досудове слідство триває. Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх обставин події та винних осіб.  

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) визначено покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. 

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напої, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів) визначено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Ніжинська місцева прокуратура Чернігівської області
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: