Підготовка до зими – на 60%, а проблем – на всі 100

Літо – у розпалі, а комунальні підприємства вже готуються до зими. Як було повідомлено в ході засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 29 липня, готовність до осінньо-зимового періоду на сьогодні має

Літо – у розпалі, а комунальні підприємства вже готуються до зими. Як було повідомлено в ході засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 29 липня, готовність до осінньо-зимового періоду на сьогодні має


Літо – у розпалі, а комунальні підприємства вже готуються до зими. Як було повідомлено в ході засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 29 липня, готовність до осінньо-зимового періоду на сьогодні має становити 60%. У більшості випадків, так і є, втім, існує чимало проблемних питань, які потребують термінового вирішення.

Три школи Ніжина ризикують не розпочати опалюваний сезон вчасно 

Начальник управління освіти Ніжина Станіслав Крапивянський повідомив, що в навчальних закладах перевірили 13 газових котелень, які знаходяться на балансі управління освіти, і дрова для твердопаливного котла в ДНЗ №14 завезли. Проте є кричуща проблема: існує додаткова потреба в сумі 684 тисячі 485 грн. на облаштування засобами дистанційної передачі даних з базових котелень ЗОШ №6, №11, №13. Проектна документація вже готова. "Якщо цих грошей до 1 вересня не буде, опалюваний сезон у цих навчальних закладах опиниться під загрозою зриву", – констатував Станіслав Миколайович.
 
Один трактор – "в полі не воїн"

Керівник ЖЕК "Північна" Анатолій Мазун поставив перед фактом: на підприємстві наявний один трактор, який чистить сніг, і він не встигає виконати роботи вчасно. "Об'єктів багато, це І Космонавти, і Прилуцька, і Третій мікрорайон, і Овдіївська, – повідомив А. Мазун, – минулої зими уже і МНС залучали, бо самі не впоралися". У відповідь на це головуючий Г. Олійник зазначив, що є КП, які мають техніку і могли б надать такі послуги. За окрему плату, звісно.

Нема не те, що грейдера, а навіть солі

На КП "ВУКГ" ситуація мало не плачевна. Зі слів керівника В. Кормана, з 8 одиниць техніки, які чистять сніг, готова лише 1. "У п'яти відсутні щітки для очистки снігу, троє потребують ремонту, – прозвітував В. Корман. – Вивели з експлуатації Т 150, він зараз на продажі".

Ключева проблема КП "ВУКГ" – купівля нового грейдера. У старого, який близько 40 років в експлуатації, у трьох місцях зламана рама, зношені всі ходові частини. Г. Олійник нагадав, що новий грейдер планують купити після продажу лазні, оціночна вартість якої 2 млн. 100 тис. грн.

Крім того, ще не закуплено сіль для сольово-піщаної суміші. "Так, як ніжинці постійно скаржаться: то мало посипали, то багато, то брудно, – зазначив В. Корман, –  пропоную закупити вагон мілкого щебеню з сіллю і цією сумішшю посипати тротуари". Вагон такої суміші вартує близько 30 тис. грн., вона є чиста (мита), а є з домішками піску. Як повідомила заступник начальника УЖКГ та Б С. Сіренко, буде вивчено зразки суміші і обрано оптимальний варіант.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Г. Чернишов подав пропозицію: "Потрібно на кожній службі створити оперативні штаби, які будуть звітувати про готовність до зими". Наприкінці засідання затвердили план заходів щодо підготовки міських управлінь, організацій і підприємств до дій і роботи в екстремальних зимових умовах 2019-2020 року.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: