Ярмарок меду в Ніжині: і смачно і корисно. Фото

Від початку вулиці Гоголя сьогодні зранку, 9 серпня, розкрив свої солодкі обійми Спасівський ярмарок "Фестиваль меду". Музика, пісні, танці, бурхливі оплески, щирі вітання пасічникам Ніжинщини та їхній корисній справі – медярству

Від початку вулиці Гоголя сьогодні зранку, 9 серпня, розкрив свої солодкі обійми Спасівський ярмарок "Фестиваль меду". Музика, пісні, танці, бурхливі оплески, щирі вітання пасічникам Ніжинщини та їхній корисній справі – медярству


Від початку вулиці Гоголя сьогодні зранку, 9 серпня, розкрив свої солодкі обійми Спасівський ярмарок "Фестиваль меду". Музика, пісні, танці, бурхливі оплески, щирі вітання пасічникам Ніжинщини та їхній корисній справі – медярству... Дійство, оповите атмосферою свята, а повітря навкруги насичене прянощами медів. І хоча продавців запашної та корисної продукції небагато, товарів на меду – очі розбігаються.

Мед можна придбати на будь-який смак: соняшниковий, гречаний, липовий, квітковий. Всі – натуральні, хімічних добавок – нуль. До речі, як поділився секретом один із пасічників, ніжинцям найбільше смакує липовий. Є на ярмарку і "Медовуха", меди питні (до речі, вміщують такі напої лише 12 відсотків алкоголю, отриманого в результаті натурального бродіння),  бальзами на меду, настоянки "Напій медовий Ніжинський", "Бальзам медовий", ексклюзивний напій від славнозвісного голови ніжинського осередку бджолярів Петра Балаша, заброс, пилок, прополіс і товари з нього, косметика, авторські свічки, навіть ліки і багато чого іншого.


 
Пасічник Володимир розповів: "У жоден із наших продуктів ми не додаємо алкоголь. Свічки, виготовлені з натурального забрусного воску. Свічка горить і дарує аромат лугу, поля, трав... Вартує вона від 15 до 50 грн. Є у нас і ліки: прополіс на спирту і цілюща мазь, в основі якої – жирова витяжка яєчного жовтка. Така мазь лікує будь-які запалення (перевірено на собі)".

Родзинкою медового фестивалю можна назвати шоколад на меду ручної роботи. Солодощі – лише з натуральних продуктів з різними смаками. Такий шоколад коштує від 50 до 65 грн. "Ніжинці розкуповують увесь", – стверджує продавець і додає: "Над виготовленням і дизайном працювали спільно з донькою".
 
Є на ярмарку і квас із хліба: із житнього та з пшеничного з висівками. Квас виготовляється за рецептом, якому вже 30 років. Всі складові знову ж таки натуральні.

Отож, шановні ніжинці, завітайте і ви на солодкий серпневий "Фестиваль меду", який чекає на вас до 11 серпня, з 8.00 до 15.00 на вулиці Гоголівська

Валентина Пильник
Фото Наталія Нікітіна


















































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: