Чим корисні яйця?

Яйце - це «золотий стандарт білку», в ньому є все, в тому числі – найцінніші незамінні амінокислоти, які повинні надходити з їжею. Одне яйце містить 6 грамів високоякісного білку (13% денної норми) і всі 9 незамінних амінокислот.

Яйце - це «золотий стандарт білку», в ньому є все, в тому числі – найцінніші незамінні амінокислоти, які повинні надходити з їжею. Одне яйце містить 6 грамів високоякісного білку (13% денної норми) і всі 9 незамінних амінокислот.

Яйце - це «золотий стандарт білку», в ньому є все, в тому числі – найцінніші незамінні амінокислоти, які повинні надходити з їжею.  Одне яйце містить 6 грамів високоякісного білку (13% денної норми) і всі 9 незамінних амінокислот.

Легко засвоюється
Засвоюваність яєць найвища серед усіх білкових продуктів: вона майже 100-відсоткова. Для порівняння засвоюваність інших продуктів:
-Молоко становить 83%,
-Сировина - 75%,
-М'ясо - близько 70%,
-риби, зернових, бобових - 52-66%.
 
Саме тому яйця рекомендують ослабленим хворим, дітям і вагітним жінкам.
 
Відновлює клітини нервової системи, покращує пам’ять
Яйце містить приблизно 113 мг холіну, ключового компоненту структури кліткових мембран. Особливо багато холіну у нервових клітинах, які передають нервовий сигнал від клітини до м’язів. Тому холін має особливе значення для функціонування мозку і периферійної нервової системи. 
 
Знімає запалення
Люди, у харчуванні яких є достатньо холіну, мають підвищений опір до запальних процесів.
 
Запобігає інфарктам, інсультам і хворобі Альцгеймера 
Холін сприяє зменшенню концентрації в організмі гомоцистеїну, який викликає розрив внутрішніх стінок артерій і провокує розвиток інфарктів, інсультів, хвороби Альцгеймера і старечого недоумства. Знизити рівень гомоцистеїну допомагає «чарівна трійця» вітамінів групи В (В6, В12 і в9), яка міститься у жовтку яйця.
 
Необхідний для мозку
Крім холіну, яйця багаті на докозагексаенову кислоту – речовину, яка сконцентрована у тих ділянках головного мозку, в яких відбувається найбільша активність: кора, сітківка, сінапси (місця передачі сигналу від клітини до клітини).
 
Примітка: у кожному грамі жовтка міститься приблизно 6,6 мг докозагексаенової кислоти.
 
Сприяє втраті ваги
В одному звичайному курячому яйці приблизно 68 калорій і багато протеїну, який прискорює обмін речовин на 30-50%, що дуже важливо для людей, які прагнуть знизити свою вагу.

Покращує зір, запобігає захворюванню очей 
Яйця є справжніми ліками для очей: запобігають макулярній дегенерації сітківки й катаракті завдяки спектру каротиноїдів, зокрема, лютеїну і зеаксантину, які набагато краще засвоюються з яєць, ніж з інших джерел. 
 
Освіжає шкіру, нормалізує роботу репродуктивної та імунної систем
У яйцях є багато поліненасичених жирних кислот, які відіграють достатньо велику роль у профілактиці серцево-судинних і нервових захворювань; каротин і селен, антиоксидантні властивості яких важливі для покращення стану шкіри, правильної роботи репродуктивної системи і запобігання раковим захворюванням. 
 
Символізує життя
У багатьох християнських народів яйце – це символ життя і всього Всесвіту. Тисячоліттями людство поважало яйце, робило його частиною ритуалів, читало по ньому долю, лікувало ним. А пасхальне яйце – символ весняного відродження, добра й радості.
 
«Найпростіша їжа надає найбільше сили», - вчить прислів’я. Згадуйте його, коли сідаєте до столу.
 
Виробник екологічно чистого яйця ТМ «Косівщина» вітає всіх із настанням Великодня и пропонує до вашого столу лише найкращі та свіжі яйця
 
Яйце ТМ «Косівщина» максимально насичене повноцінними білками, вітамінами, мікроелементами, смачне й корисне. Якість нашого продукту – це здоров’я наших покупців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: