Сьомий благодійний ярмарок у Ніжині: «Головне, що люди задоволені». Фото

На подвір'ї Покровського храму багатолюдно. Сьогодні велике свято - Успіння Пресвятої Богородиці. Цього дня слід займатися доброчинністю: роздати милостиню, нагодувати голодних, а також надати допомогу нужденним

На подвір'ї Покровського храму багатолюдно. Сьогодні велике свято - Успіння Пресвятої Богородиці. Цього дня слід займатися доброчинністю: роздати милостиню, нагодувати голодних, а також надати допомогу нужденним


На подвір'ї Покровського храму багатолюдно. Сьогодні велике свято - Успіння Пресвятої Богородиці. Цього дня слід займатися доброчинністю: роздати милостиню, нагодувати голодних, а також надати допомогу нужденним. 

Тож, сьогодні у Покровському храмі благодійний ярмарок "Милосердя". Організатор - Ніжинське Товариство Червоного Хреста.

Вже 18 років Ніжинську міську організацію Товариства Червоного Хреста очолює Саєнко Наталія Володимирівна.



"Раніше наша організація мала великий колектив (було 18 медсестер) і знаходились ми за адресою Об'їжджа, 120. З 2017 року я залишилась одна, всі інші підпали під скорочення. Де зараз "Позитив", на другому поверсі у нас був банк одягу. Ми видавали гуманітарку кожний четвер.

Тепер ми знаходимось на Глібова, 5. Місця у нас там небагато, тому вирішили в цьому році з донькою роздавати речі на ось таких благодійних ярмарках. Це вже наша сьома благодійна ярмарка. Почали співпрацювати з церквами. Нам дуже допомагають матушка Дар'я і отець Михаїл. Перший ярмарок ми провели саме у Покровському храмі. 

Також ми проводили ярмарки у тубдиспансері, Воздвиженській церкві і двічі у Всіхсвятській церкві. 

Гуманітарку дає нам спонсор, єдине, що потрібні гроші на доставку речей з області у Ніжин. Тому ми почали встановлювати скриньки для збору коштів. Інколи вдається зібрати суму, яка покриває половину вартості перевезення", - розповіла журналістам mynizhyn.com Наталія Володимирівна.

А скільки у Вас волонтерів?

Постійних волонтерів у нас більше 20. А так волонтерів у нас багато. Це в основному студенти НДУ і медколеджу. В минулому році волонтерів по списку було 93. 

Всі волонтери працюють безкоштовно. Це наше повітря, наше все. По першому дзвінку готові допомагати. Вони завжди в роботі і завжди в тіні. Їх не видно, але роботу виконують колосальну. Їздять допомагати і в Чернігів.

У нас є п'ять чоловіків, які постійно допомагають нам розвантажувати речі. Також дуже допомагає військова частина, що на вулиці Прилуцька і Іван Коробка - командир Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

На такі ярмарки речі більше приносять, чи беруть?

Більше звичайно беруть. Особливий ажіотаж вранці. І приходять не тільки люди похилого віку, а й молодь. 

Ми не відмовляємо нікому!

Також крім одягу в нас ще є посуд, меблі. Ми допомагаємо і погорільцям, багатодітним сім'я, інвалідам. 

Головне, що люди задоволені!



Волонтер Юрій: просто вирішив допомагати людям. Займаюсь волонтерством перший рік, сподобалось і тепер далі планую бути волонтером.



Волонтери Надя (зліва на фото) і Оля (праворуч на фото): вчимось у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя на соціальних працівників. Волонтерством почали займатися з другого курсу. Зараз ми вже магістрантки. Ми входимо у студентську волонтерську групу "Час для нас" кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ. Роботи вистачає, але нам подобається бути волонтерами.

Наступний такий ярмарок відбудеться вже цієї неділі, 1 вересня, біля Всіхсвятського храму.

Наталія Нікітіна
фото автора






















Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: