Унікальний живопис Анатолія Залозного: відкриття виставки у Ніжині. Фото

Сьогодні, 5 вересня, у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського відбулося відкриття персональної виставки живопису Анатолія Залозного «Мій Всесвіт». Відкриття проводилося

Сьогодні, 5 вересня, у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського відбулося відкриття персональної виставки живопису Анатолія Залозного «Мій Всесвіт». Відкриття проводилося


Сьогодні, 5 вересня, у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського відбулося відкриття персональної виставки живопису Анатолія Залозного «Мій Всесвіт». Відкриття проводилося з нагоди 40-річчя творчої діяльності та 60-річчя від дня народження художника.

Це лише друга персональна виставка Анатолія Михайловича (перша відбулась ще в 90-х роках), скромного працівника Ніжинського міського будинку культури, який приховує в собі справжній незбагненний всесвіт і неймовірної сили талант.

Народився Анатолій Залозний у 1959 році у хуторі Лісовому. Вчився у Черняхівській середній школі. Саме у школі майбутній художник почав створювати свої шедеври звичайними кольоровими олівцями. Після закінчення восьмого класу Анатолій Михайлович вступив до Київського художньо-промислового технікуму (зараз Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука). Здобув професію художника-оформлювача. Анатолій займається оформленням реклам, афіш, а у вільний час малює для себе і на замовлення.

Анатолій Михайлович не любить афішувати свою творчість. Свої картини художник в більшості випадків просто дарує своїм гостям, друзям, рідним. Талант у Анатолія перейняли його онуки.


Намальований Анатолієм Залозним портрет онуків

На запитання журналіста mynizhyn.com: "Яка Ваша улюблена картина?", Анатолій Залозний відповів: "Улюблена - це ще не намальована картина".

Як розповів нам сват художника Григорій, Анатолій Михайлович пише ще й ікони.

Стиль в якому працює Анатолій Залозний багатогранний - це і експресіонізм, і імпресіонізм, і символізм. Також художник розробив свою унікальну техніку живопису і на виставці представлені декілька таких робіт.

Завітайте на персональну виставку живопису Анатолія Залозного і точно не пожалкуєте, подивитись є на що. 

Виставка діятиме з 5 вересня по 5 жовтня 2019 р. в художньому відділі на Батюка, 6 (біля міськвиконкому).

Наталія Нікітіна














































Анатолій Залозний із сватом Григорієм
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: