Напружений кошторис до Покровського ярмарку: "одяг" для ялинки купуємо, а Пеканов відміняється?

У кошторис витрат на підготовку та проведення Ніжинського Покровського ярмарку-2019 включили придбання медіа-іллюмінації для міської новорічної ялинки. "Одяг" для ялинки вартує 400 тис. грн. Про це сьогодні, 9 вересня, на черговому

У кошторис витрат на підготовку та проведення Ніжинського Покровського ярмарку-2019 включили придбання медіа-іллюмінації для міської новорічної ялинки. "Одяг" для ялинки вартує 400 тис. грн. Про це сьогодні, 9 вересня, на черговому


У кошторис витрат на підготовку та проведення Ніжинського Покровського ярмарку-2019 включили придбання медіа-іллюмінації для міської новорічної  ялинки. "Одяг" для ялинки вартує 400 тис. грн. Про це сьогодні, 9 вересня, на черговому засіданні ярмаркому повідомив заступник міського голови Г. Олійник, який назвав кошторис "напруженим".


Заступнику начальника УЖКГ та Б Світлані Сіренко та відділу культури дали протокольне доручення вивчити варіанти можливого придбання медіа-іллюмінації, враховуючи параметри міської ялинки.

Під питанням, чи приїде до Ніжина чотирикратний чемпіон світу Олександр Пеканов. На силове шоу за його участі у кошторисі заплановано виділити 7 тисяч грн., але у ході сьогоднішнього засідання вирішили так: "Якщо нам не буде вистачати на "зірку", знімаємо кошти з  Пеканова".

На засіданні виконавчого комітету від 5 вересня запропонували запросити на ніжинське свято сучасний фолькльорний гурт «Tautumeitas» з Латвії.

По темі "Пошук зірки на Покровський ярмарок продовжується. Є нові пропозиції"

На сьогоднішньому засіданні ярмаркому було озвучено, що з латвійським гуртом (із восьми чоловік) велася розмова щодо приїзду в Ніжин. Вартість цього: 2 тисячі євро плюс переліт, але розглядалася можливість варіанту 50/50.

Тож поки що як з Пекановим, так і з латвійським гуртом ситуація незрозуміла.

Що цікаво: невідомо куди зникли деревяні східці до сцени. Хто "приробив їм ноги" і коли – ніхто не знає. А щоб придбати нові, треба 3851 грн. А східці потрібні, бо, як зазначила начальник управління культури Т. Бассак,  "коли ми обходимо сцену, то втрачаємо дійство і картинку".

Також  розглянули ескізи запрошень на Покровський ярмарок  і подяк, розробкою яких займається редактор газети "Вісті" Валерій Кичко. На запрошеннях буде карта, схема та програма свята.

Валентина Пильник








Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: