На Чернігівщині пройде міжнародний арт-фестиваль, який організовує ніжинська письменниця

Аби популяризувати читання серед дітей і молоді, в Чернігові втретє проведуть фестиваль «Литаври». Окрім обласного центру, заходи відбуватимуться в Ніжині, Седневі, Бахмачі, Острі та Корюківці

Аби популяризувати читання серед дітей і молоді, в Чернігові втретє проведуть фестиваль «Литаври». Окрім обласного центру, заходи відбуватимуться в Ніжині, Седневі, Бахмачі, Острі та Корюківці


Аби популяризувати читання серед дітей і молоді, в Чернігові втретє проведуть фестиваль «Литаври». Окрім обласного центру, заходи відбуватимуться в Ніжині, Седневі, Бахмачі, Острі та Корюківці. Про особливості цьогорічного фестивалю розповідали в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо». 

«Я вважаю, що такі фестивалі мають відбуватися в кожному містечку. Саме вони є рушіями процесу відновлення мови, повернення до себе. Привчають дитину до книги. Привчають читати, відчувати, хто ти. І взагалі – хто ти є. Повертайтеся до своїх генів і свого коріння», – Тетяна Винник, організатор Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври», письменниця, громадська діячка. 

Під час фестивалю діти матимуть змогу поспілкуватися з іменитими письменниками не тільки України, а й закордону. На «Литаври» з’їдуться літератори з 10 країн світу. 

«Вони працюватимуть із молоддю та дітьми в університетах, дитячих садочках, школах. Вони презентуватимуть свою творчість і говоритимуть про важливість читання сьогодні. Кожен автор матиме свій метод, свою тему, свою книгу», – Тетяна Винник, організатор Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври». 

До заходу долучаться міські школи, бібліотеки, громадські та культурні діячі Чернігівщини. Але основною проблемою впровадження фестивалю є фінансування

«Реально не вистачає коштів. Міська влада Чернігова взагалі ігнорує нас. Навіть голова Спілки письменників Ганна Арсенич-Баран не може потрапити на прийом до міського голови. Ми особисто писали і в приват на Фейсбуці. Дуже добре, що нас підтримує обласна рада й обласна адміністрація. Тільки з міською владою в нас відсутність будь-якого контакту», – розповіла Тетяна Винник. 

Однак фестиваль проходитиме з 9 по 11 жовтня. Відкриття відбудеться в Молодіжному театрі. А вже з 10 жовтня фестиваль пошириться на різні локації. 

Журналіст Ольга Лазун 
Оператор Дмитро Дриганов
Джерело: Чeline  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: