На родинні читання до Ніжина з'їхались сім'ї з різних куточків Чернігівщини. Фото

Сьогодні, 23 жовтня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід. На фестиваль родинного читання "Словограй" до Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини

Сьогодні, 23 жовтня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід. На фестиваль родинного читання "Словограй" до Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини


Сьогодні, 23 жовтня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці проходив дуже цікавий захід - фестиваль родинного читання "Словограй". До Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини.

Мета заходу — відродження традицій родинних читань на Чернігівщині, пропаганда культурно-моральних цінностей через слово, культ книги залучення батьків та дітей до сторітайму (спільне заняття дітей та батьків, яке формує повагу до слова і книги).  

Проект здійснюється за підтримки Чернігівської обласної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ГО "Апельсин" у партнерстві з ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації». Серед організаторів проекту - ніжинська письменниця Тетяна Винник.

Мистецький фестиваль родинних читань «Словограй» створює унікальну  територію для спілкування родин зі своїми дітьми та з іншими родинами, для обміну творчістю, апробації творчого потенціалу у різних форматах.

Такий фестиваль у Ніжині відбувається вдруге.

Цьогоріч гостею фестивалю родинного читання "Словограй" була київська письменниця Валентина Захабура - авторка повістей "Ой, Лише або З чим їдять вундеркіндів", "Ой, Лише або Як потрапити в халепу?", "Лепрекони", готується до друку "Ой, Лише або Як приборкати батьків?". 

Валентина прочитала дітям і батькам уривки зі своїх книжок. Опісля видання можна було придбати з автографом письменниці. Діти і дорослі могли поставити питання, які їх цікавили. Всіх посміхнуло запитання маленького школяра: "А ви самі читаєте свої книжки?".

У читальному залі панувала дружня і творча атмосфера. 

Після цікавого знайомства з Валентиною Захабурою учасники фестивалю прийняли участь у майстер-класах від ніжинських майстринь. 

Майстер-клас із флористики для дітей і дорослих провела майстриня Альона Пасечніченко - працює на Станції юних техніків керівником гуртка «Дизайн», викладає флористику, живопис  й організовує виставки художніх робіт учнів гуртка у Художньому відділі краєзнавчого музею ім. Спаського.

Другий майстер-клас для учасників фестивалю провела Тетяна Сидорець - керівник гуртка «Оригамі» на Станції юних техніків. Тетяна зі своїми талановитими учнями активно бере участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Тож разом в дружній атмосфері діти і батьки вчились новому.

Після таких родинних читань ще більше хочеться взяти до рук книгу і поринути у світ мрій та пригод.

Наталія Нікітіна
Фото автора
















































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: