Крадіжки продовжуються: з ніжинського скверу поцупили кущі самшиту

Чи бачили ви коли-небудь квітучі та яскраві міста в Україні, Європі? Міста, в яких буйним та духмяним цвітом радує око мешканців кожна квітка, кожна рослина. У парках та скверах таких міст відкриваються чудові ландшафтні краєвиди, де блискучим ансамблем

Чи бачили ви коли-небудь квітучі та яскраві міста в Україні, Європі? Міста, в яких буйним та духмяним цвітом радує око мешканців кожна квітка, кожна рослина. У парках та скверах таких міст відкриваються чудові ландшафтні краєвиди, де блискучим ансамблем


Чи бачили ви коли-небудь квітучі та яскраві міста в Україні, Європі? Міста, в яких буйним та духмяним цвітом радує око мешканців кожна квітка, кожна рослина. У парках та скверах таких міст відкриваються чудові ландшафтні краєвиди, де блискучим ансамблем поєднуються різні квіти з кущами самшиту, бузку, магнолії, а різні дерева підкреслюють велич парку та високий рівень культури городян. Звісно, що бачили, хто на власні очі, наживо, хто на фото чи відео в інтернеті, і немає такої людини, якій би краса природи не подобалась, але… В Ніжині створити такі  краєвиди просто НЕРЕАЛЬНО!


Тільки но розпочались роботи з реконструкції скверу ім. Ю. Лисянського, як вже маємо втрати через крадіжки. Працівниками комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» цехів з озеленення міста та утримання скверів і парків,  вздовж алей були старанно висаджені молоді та пухнасті кущі самшиту, але пройшло всього лише два (!) дні і вже вкрадено 5  цих вічнозелених красенів.

Самшит одна з найдавніших декоративних рослин, яку використовують для озеленення та в декоративному садівництві. Цінують за густу красиву крону, блискуче листя та здатність добре переносити стрижку, що дає створювати з них живоплоти та бордюри, а також вигадливі фігури, що довго зберігають форму.

Наміри вандалів надалі невідомі, чи це будуть квіти, чи кущі, чи дерева, чи буде чергова спроба поцупити якір у відомого мореплавця, але обов’язок кожного свідомого городянина, патріота Ніжина протидіяти таким злочинам!

Висновки та судження з приводу такого варварства, шановні мешканці, робіть самі, але якщо спільними зусиллями не зупинити це свавілля з боку злочинців та вандалів, сквери та парки міста поступово перетворяться на суцільні шматки пустелі! Як би не намагались працівники КП «ВУКГ» створити красу у місті, скільки б коштів на це не виділялось –  все одно свого роду «вороги міста» все понівечать, розікрадуть та зруйнують.  Зі свого боку можна тільки додати, що безкарність породжує вседозволеність та нові злочини, і в кінці-кінців, саме безкарність може перетворити древній Ніжин з багатовіковою історією на місто руїн.

Шановні ніжинці та гості міста! Якщо ви бачите, що чиняться злочини подібного характеру, обов’язково телефонуйте та повідомляйте про це за номером 102. Тільки спільними зусиллями, разом, ми зможемо протидіяти знищенню краси в нашому рідному Ніжині!

Джерело: unenizh.org.ua






Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: