«Повір у себе – і в тебе повірять інші!»: фестиваль для дітей та молоді з особливими потребами

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (НМЦСССДМ), за сприяння художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, організовує в Ніжині ХІХ міський фестиваль художньої творчості

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (НМЦСССДМ), за сприяння художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, організовує в Ніжині ХІХ міський фестиваль художньої творчості

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (НМЦСССДМ), за сприяння художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, організовує в Ніжині  ХІХ міський фестиваль художньої творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», повідомляє ndu.edu.ua.

Фестиваль розпочнеться урочистим відкриттям виставки художніх робіт дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!» до Міжнародного дня осіб з інвалідністю, 03.12.2019 р., у художньому відділі музею і завершиться відзначенням його учасників.
 
Мета проведення: виявлення та підтримка творчо обдарованих дітей і молоді з інвалідністю, сприяння подальшому розвитку їхніх здібностей посередництвом залучення до участі в міських, регіональних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях цього напрямку;

соціальна адаптація та реабілітація творчо обдарованих дітей та молоді з функціональними обмеженнями засобами мистецтва;

донесення їхніх кращих творчих здобутків до широкого загалу громадськості.
 
Учасники фестивалю: діти і молодь, які мешкають, навчаються або працюють у м. Ніжині та мають статус дитини з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства І, ІІ або ІІІ групи, особи з інвалідністю І, ІІ або ІІІ групи віком до 35 років включно.
 
Умови і терміни проведення фестивалю: у рамках фестивалю проводитиметься виставка художніх робіт дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», на яку подаються індивідуальні та колективні роботи з таких видів мистецтва: живопис, графіка, рисунок, фотографія, аплікація, витинанка, вишивка, оригамі, макраме, бісероплетіння; ліплення, різьблення по дереву та інші. Одним автором чи авторським колективом може бути подано декілька робіт.
 
До кожної роботи має бути додано (прикріплено) паперовий ярлик із зазначеним на ньому ім’ям і прізвищем автора/авторів та (за наявності) – назвою роботи. Текст на ярлику набирається на комп’ютері шрифтом № 14 або 16. На зворотному боці робіт, виконаних чи оформлених на цупкому матеріалі й оформлених у рамках або паспарту, які розташовуються для огляду вертикально (картини, художні композиції на твердій основі тощо), повинні міститися два кріплення. 

Художні роботи разом із доданими до них заявками на участь у виставці подаються авторами або їхніми представниками до художнього відділу музею з 18 по 26 листопада включно.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: