Обласна Громадська рада розглянула питання Ніжинського тубдиспансеру

30 жовтня 2019 року стало відомо, що Ніжинський проти туберкульозний диспансер хочуть закрити. Відповідний лист надійшов від генерального директора комунального некомерційного підприємства

30 жовтня 2019 року стало відомо, що Ніжинський проти туберкульозний диспансер хочуть закрити. Відповідний лист надійшов від генерального директора комунального некомерційного підприємства


30 жовтня 2019 року стало відомо, що Ніжинський протитуберкульозний диспансер хочуть закрити. Відповідний лист надійшов від генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Микола Дейкуна.

Колектив Ніжинського тубдиспансеру і громада міста піднялась на захист закладу. На центральній площі збирали підписи на підтримку закладу. Громада навіть зібралась на мітинг.

Питання закриття Ніжинського протитуберкульозного диспансеру розглянули і на засіданні Громадської ради у Ніжині. На засіданні погодили звернутись до обласної Громадської ради з проханням розглянути дане питання і його лобіювання на обласному рівні. Про це на засіданні виконавчого комітету розповів голова ради Володимир Дорохін.

26 листопада під головуванням Ігоря Москаленка відбулось чергове засідання Громадської ради при ОДА. Щодо питання Ніжинського тубдиспансеру була серйозна дискусія.

На цьому засіданні були присутні і Микола Дейкун, і Петро Гармаш - начальника Управління охорони здоров`я Чернігівської області. Саме їх мітингарі у Ніжині вимагали звільнити.

Як розповів Володимир Дорохін на обласному засіданні було прийнято рішення звернутись до голови Чернігівської ОДА щодо недопущення ліквідації Ніжинського відділення тубдиспансеру.

Раніше ми повідомляли, що рішення про закриття тубдиспансеру відтермінували до 1 квітня 2020 року, область і далі має виділяти кошти на утримання Ніжинського протитуберкульозного диспансеру. Проте ситуація досі остаточно не вирішена.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: