Ніжин святкує День Соборності України. Фото

Проголошення Соборності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 101 рік тому, 22 січня 1919 року, є історичним актом об'єднання земель в єдину державу. Наш народ

Проголошення Соборності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 101 рік тому, 22 січня 1919 року, є історичним актом об'єднання земель в єдину державу. Наш народ


Проголошення Соборності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 101 рік тому, 22 січня 1919 року, є історичним актом об'єднання земель в єдину державу. Наш народ, що століттями був розділений між різними країнами, отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

Сьогодні, 22 січня, на День Соборності України у Ніжині вчетверте створили "ланцюг Єднання" і пройшли урочистою ходою від площі Івана Франка до пам'ятника Т.Г.Шевченку.

Очільники міста, службовці, військові і небайдужі ніжинці поклали квіти до пам'ятного знаку "Герої не вмирають". Вже у парку Шевченка доктор історичних наук, професор НДУ ім. М.Гоголя, учасник АТО Євген Луняк у своїй промові згадав і про героїв Майдану, і про кіборгів, які поклали свої життя за захист нашої України.

Також з промовою до присутніх звернувся головний старшина військової частини А 4558 Олександр Панченко.

Театр-студія "Містерія" школи мистецтв при коледжі культури і мистецтв імені Марії Заньковецької  (керівник - Ольга Кобзар) подарували чуттєвий виступ про Україну, наш народ і нашу незалежність.

Юні таланти з БДЮ своїми віршами викликали сльози на очах у присутніх. НААТ "Поліська веселка" показали квітковий флешмоб "Україна".

Самостійність і соборність - віковічні мрії українців, які жили століттями на відірваних одна від одної частинах України, стали реальністю. Великий день великого народу - День Соборності України.

Фото Наталії Нікітіної


































































































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: