Гаражні кооперативи Ніжина "не смітять" і укладати договори з комунальниками не хочуть

У Ніжині близько 30 гаражних кооперативів і більшість з них не мають і не бажають укладати договір на збір та вивезення сміття, повідомляє unenizh.org.ua. Деякі голови кооперативів стверджують, що в них взагалі

У Ніжині близько 30 гаражних кооперативів і більшість з них не мають і не бажають укладати договір на збір та вивезення сміття, повідомляє unenizh.org.ua. Деякі голови кооперативів стверджують, що в них взагалі


У Ніжині близько 30 гаражних кооперативів і більшість з них не мають і не бажають укладати договір на збір та вивезення сміття, повідомляє unenizh.org.ua.

Деякі голови кооперативів стверджують, що в них взагалі немає сміття, деякі просто не хочуть укладати договір. Є навіть такі, що лякливо ховаються від працівників КП "ВУКГ" замість того, щоб вирішити питання цивілізованого вивезення сміття.

З даними Держстату підраховано обсяги утворення відходів, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках і не використовуються за місцем їх накопичення. У порівнянні з минулими роками вони значно збільшились. Цифри жахають.

Йдеться про понад 352 мільйони тонн сміття. Порівняно з 2016 роком це більше чим на понад 56 мільйонів тонн. Тільки у 2018 році, згідно зі статистикою, кожен українець «створив» 280,5 кілограмів сміття  тільки за допомогою  офіційно зафіксованих показників з полігонів ТПВ. Куди саме і яким шляхом потрапила решта відходів, можна лише здогадуватися. Тому стверджувати про відсутність сміття цілком безглуздо та вкрай безвідповідально.

Наразі зі сторони місцевих гаражних кооперативів маємо злісне порушення Правил з благоустрою міста, порушення екологічного стану та хаотичне викидання сміття членами кооперативів "де схочу" на території Ніжина та поруч, переважно в той час коли ніхто не бачить.

Такі дії зі сторони власників гаражів є неприпустимими як з моральної сторони, так і зі сторони чинного законодавства. Юристом та працівниками відділу збуту комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" щодо порушників ведеться претензійно-позовна робота, надсилаються листи-попередження, створюються сприятливі умови до конструктивного діалогу та вирішення проблемних питань цивілізованим шляхом згідно Законів України.

Відділ збуту та маркетингу КП «ВУКГ» звертається: шановні голови гаражних кооперативів міста Ніжина! Наполегливо просимо вас терміново укласти договір з КП «ВУКГ» за послуги збору, вивезення та захоронення сміття. Закликаємо всіх, без винятку, дбати про чистоту рідного міста, його екологію та дотримуватись Правил з благоустрою та норм чинного законодавства. Лише таким чином ми разом забезпечимо чистоту і порядок в місті, де проживають наші родини, наші діти, сусіди та всі оточуючі.

























Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: