У Ніжині колишнє училище хочуть переобладнати у міський Палац Спорту

Про це мова йшла під час чергової виїзної наради до приміщення колишнього ПТУ №11, що по вул.Незалежності у Ніжині, пише NizhynNews. Можливість переобладнання приміщення колишнього училища

Про це мова йшла під час чергової виїзної наради до приміщення колишнього ПТУ №11, що по вул.Незалежності у Ніжині, пише NizhynNews. Можливість переобладнання приміщення колишнього училища


Про це мова йшла під час чергової виїзної наради до приміщення колишнього ПТУ №11, що по вул.Незалежності у Ніжині, пише NizhynNews.

Можливість переобладнання приміщення колишнього училища у міський Палац Спорту вивчали керівництво Ніжинського професійного аграрного ліцею та представники управління комунального майна Ніжинської міської ради.

Наразі, колись окремі державні навчальні заклади (ДНЗ) №2, 11 та 35, об’єднані в один – Ніжинський професійний аграрний ліцей. Перший етап об’єднання відбувся ще у 2009 році, коли колишнє ПТУ №11 об’єдналося із колишнім ПТУ №35, пізніше у 2018 році до складу єдиного навчального закладу увійшло і колишнє ПТУ №2.

У результаті об’єднання громада міста отримає вільні приміщення у 11 та 2 училищах.

04 березня була здійснена перевірка на виконання рішення Уряду щодо переведення профтехосвіти з державного бюджету на місцеві. Процес, який мусив бути закінчений в 2016 році триває до сих пір.

По даному приміщенню процес зрушено, і з часом буде передано на баланс Ніжинської міської ради.

«Іде реформування професійно-технічної освіти: менше, але краще! І от зараз у Ніжині з трьох навчальних закладів створили єдиний. Частина приміщення колишнього ПТУ №11 передано для розміщення ніжинського архіву, який було перенесено з історичних споруд: церкви святого Іоанна Богослова, Троїцької церкви 18 століття та будинку священика, в якому народився мореплавець Юрій Лисянський», – розповідає директор Ніжинськго професійного аграрного ліцею Микола Лосина.

«Зараз навчальний процес  триває у майстернях 11 училища, проте є можливість повністю звільнити всі приміщення колишнього училища, перевівши учнів до вільних приміщень колишнього ПТУ №2, – пояснює Микола Петрович, – на базі ж колишнього ПТУ №11 планують розмістити міський Палац Спорту. Таку можливість сьогодні і вивчали на виїзному обстеженні представники управління комунального майна Ніжинської міської ради».

спілкувалася Вікторія Коломійченко










Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: