Президент призначив відповідального за розвиток Чернігівщини

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Березенка відповідальним за розвиток Чернігівської області.У ЗМІ вже зявилося повідомлення що саме він стане провладним кандидатом на виборах у ВР по 205 округу

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Березенка відповідальним за розвиток Чернігівської області.У ЗМІ вже зявилося повідомлення що саме він стане провладним кандидатом на виборах у ВР по 205 округу

Президент України Петро Порошенко призначив керівника Держуправління справами Сергія Березенка відповідальним за розвиток Чернігівської області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника голови АП Віталія Ковальчука. 


Сергій Березенко

Нагадаємо, Президент указом створив Раду регіонального розвитку. За розвиток кожної області буде відповідати конкретна посадова особа. Поки відбулося два призначення в Раду. Сергій Березенко буде розвивати Чернігівську область. А заступник голови АП Ростислав Павленко відповідати за Херсонську.

Ковальчук зазначив, що в першу чергу процес визначення стосувався прикордонних областей - Херсонської (межує з окупованим Кримом) та Чернігівської (межує з Росією).

"Через можливі загрози вторгнення Президент досить вимогливий до керівництва прикордонних областей", - заявив Ковальчук.
 
За його словами, Порошенко створив Раду регіонального розвитку з метою реалізації державної регіональної політики, забезпечення реалізації відповідних законів і прискорення процесу децентралізації.
 
Він зауважив, що такий підхід дозволить в найкоротші терміни виконати поставлені завдання і максимально швидко реагувати на спроби корумпованих чиновників загальмувати процес реформ на місцях.
 
Ковальчук додав, що Рада має стати важливим майданчиком для розробки та прийняття рішень у сфері реалізації державної регіональної політики. Він повідомив, що результатом роботи Ради стане консолідоване бачення реформи децентралізації, яке влаштує всі зацікавлені сторони.
 
Нагадаємо, Березенко є небожем Анатолія Матвієнка, який є близьким другом Петра Порошенка і очолював його виборчу кампанію у 2014 році на посаду Президента в Івано-Франківській області. Березенко вів роботу "в полях". Він відповідав за пошук кадрів, формування списків членів обласних і дільничних виборчих комісій.
 
У регіональних ЗМІ після даного призначення  зявилася  інформація що Сергій Березенко стане кандидатом від провладної партії "Блоку Петра Порошенка" на позачергових виборах у Верховну Раду по 205 округу

ipress.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: