Міжміські автобуси вже курсують з Ніжина, а на міські ще чекаємо

На Чернігівщині дозволені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до рішення комісії

На Чернігівщині дозволені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до рішення комісії


На Чернігівщині дозволені регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно до рішення комісії з 22 травня в регіоні дозволено роботу автотранспорту виключно з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог та за умови регулярної дезінфекції. Кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Ніжинський автовокзал вже відкрився і працює декілька днів, але про це майже ніхто не знав. Автобусна каса на площі Марії Заньковецької також працює.



Як вдалося дізнатися журналістам mynizhyn.com, розклад руху у повній мірі ще не відновлено. По Ніжинському району і у найближчі райони автобуси вже їздять. Міжолбласних перевезень ще немає. Людей небагато. По всіх напрямках розклад руху автобусів потрібно дізнаватися у касі. Також двічі на день до Ніжина заїжає автобус, що везе до Чернігова.

Повторимо, що про напрямок, який цікавить, і розклад руху потрібно уточнювати у касі автовокзалу. 

Як зауважила сьогодні на оперативній нараді начальниця віддулу благоустрою і самоорганізації населення Наталія Бойко, Ніжинський автовокзал на дотримання карантинних вимог ще не перевіряли. Але особисто ми сьогодні бачили, що на автовокзалі дотримуються маскового режиму, на входах є антисептики. 

Тож міжміські перевезення частково відновили з 22 травня, а от на відновлення роботи громадського транспорту у Ніжині всі мешканці міста все ще чекають. Нагадаємо, що 21 травня комісія ТЕБ та НС вирішила до понеділка дати час перевізникам і відповідним службам з'ясувати, чи вдасться при перевезенні пасажирів дотримуватись усіх вимог і рекомендацій Головного санітарного лікаря. А це своєчасна обробка транспорту та обмеження кількості пасажирів. 

Саме сьогодні, 25 травня, на засіданні ТЕБ та НС будуть вирішувати, чи можна вже запускати громадські пасажирські перевезення у Ніжині.

Наталія Нікітіна












Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: