День рибалки: про ніжинців і найбільшу впійману рибу. Фото

День рибалки, або професійне свято працівників рибного господарства, в Україні відзначається щороку у другу неділю липня. Цьогоріч ми відзначатимемо це свято заватра, 12 липня. Для когось це доповнення до відпочинку на водоймі, для когось

День рибалки, або професійне свято працівників рибного господарства, в Україні відзначається щороку у другу неділю липня. Цьогоріч ми відзначатимемо це свято заватра, 12 липня. Для когось це доповнення до відпочинку на водоймі, для когось



От мені не вірить Майя,
Що, як рибу я ловив,
На один гачок піймав я
Двох великих окунів.
Я пустив їх знов у річку,
Хай радіють окуні —
Все одно моя сестричка
Не повірила б мені…

Грицько Бойко

День рибалки, або професійне свято працівників рибного господарства, в Україні відзначається щороку у другу неділю липня. Цьогоріч ми відзначатимемо це свято заватра, 12 липня.

Для когось це доповнення до відпочинку на водоймі, для когось це бізнес, для когось спорт, а для декого справжнє захоплення, яке не відпускає все життя. Радість, коли впіймав на спінінг, чи вудку чималу рибу передати словами важко. Коли завжди спокійний і суворий чоловік біжить, як мала дитина, пригає і радіє з 5-ти кілограмовою рибрю у руках. А коли ця рибина ще більше...



Журналістам mynizhyn.com ніжинці розповіли про свою риболовлю, улюблені місця і найбільшу спійману рибу.


Григорій, працівник водоканалу:

- Рибалити люблю з дитинства. Найбільшу рибу піймав у 2009 році в Салтиковій Дівиці на так званій ямі. Тоді з Десни з неймовірними зусилями витягнув 25 кілограмового сома. Фото, яке вже зробили вдома, понад 10 років красується у рамці на стіні. Передати емоції, коли витягнув такого "мужика" важко, це запам'яталось на все життя. Рибалю переважно на Десні, вважаю це найкращим відпочинком для душі, а відпочивати тілом найкраще вдома.







Володимир, керівник Nizhyn Media:

- У кожного з рибалок є свої традиції, от і ми щороку з друзями збираємося і на кілька днів та ночей виїжджаємо на риболовлю. Зазвичай це різні місця, подорожуємо на відстань до 200 км від Ніжина. Найбільшу рибу ми втрьох з друзями - з Йосипенко Ігорем і Юрієм Бондарем впіймали у Салтиковій Дівиці на ямі. Витягли сома близько 18 кг. Улов поділили на трьох. Потім на Десні ми вперше рибалили з човнів компанією з 8 чоловік, де були справжні професіонали з супер снастями, пощастило спіймати щуку на 3 кг мені і ще одному чоловіку. Тобто професіоналість у риболовлі не головне, тут потрібна удача. Також їздимо рибалити на платні озера. Мені дуже запам'яталося озера на Коронщині, де ми ловили амурів - закидаєш вудку і одразу витягуєш з рибою. Також вразили озера з багатим розмаїттям видів карасів. Таких золотих карасів я більше ніде не бачив. На тих озерах тренуються навіть чемпіони України. А головне - друзі, релакс, відпочинок і юшка.















Ліза, юрист:

- На риболовлю їздила з дитинства з сім'єю. Мені було десь 2 роки і мені давали вудку без гачка. Тому і любов до рибальства від сім'ї. Зараз кожного літа стараємося вибратися на річку - чи то з сім'єю, чи з друзями. Найбільшу рибу спіймала на звичайну вудку у Десні в 2013 році. Це була щука. Мого тата навчили рибалити дідусь з бабусею. Вони об'їздили разом всі місця. Дід був шаленим рибалкою. Знав безліч місць на різних річках. І часто брав з собою сина й дочку. На риболовлю мій тато найчастіше їзди зі своїм батьком і дідом. Найбільшу рибу, яку витягнув тато - лящ у 2 кг. А ще у нас страшенний любитель риболовлі - бабуся. Було таке, що ми всі вже в автомобілі сидимо, а вона ще по коліна у воді стоїть і рибалить.









Юрій, підприємець:

- Риболовлю люблю, особливо в Куликівському районі в Авдіївкі та Салтиковій Дівиці на Десні. Найбільшу рибу на спінінг витягував десь на 3-4 кг. Риболовлю не заради трофеїв, а просто задля задоволення і відпочинку. 





Олександр, працівник податкової:

- Їздив на риболовлю з батьком. Він знав і показував найкращі місця, де було найбільше риби. І зараз намагаюся потрапити на риболовлю при кожній нагоді. Ще в дитинстві разом з батьком витягнули сома, якого точно розміру була рибина точно не пам'ятаю, але то була найбільша впіймана риба у моєму житті.



Наталія Нікітіна
Фото з архіву рибалок
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: