Водойми Ніжина: красиво і сумно водночас...

Наше місто багате на водойми... Але, на жаль, їхній вигляд не зовсім радує місцевих жителів... Якби могли, ніжинські водні об'єкти благали б про порятунок... А так, радують ніжинців, чим можуть: то білий цвіт

Наше місто багате на водойми... Але, на жаль, їхній вигляд не зовсім радує місцевих жителів... Якби могли, ніжинські водні об'єкти благали б про порятунок... А так, радують ніжинців, чим можуть: то білий цвіт

Наше місто багате на водойми... Але, на жаль, їхній вигляд не зовсім радує місцевих жителів... Якби могли,  ніжинські водні об'єкти благали б про порятунок... А так, радують ніжинців, чим можуть: то білий цвіт лілії подарують, що можливість порелаксувати з вудкою, а пляж на Острі – єдине місце в межах міста, де можна освіжитися у спекотну пору.

Зі слів начальника відділу водних об’єктів та з управління інфраструктурою Ніжинського МУВГ Юрія Бондара, природних водойм у Ніжині двоє: це річка Остер і Ніжин-озеро. Усі решта – ставки-копань.

Ніжинці, мабуть, помічають, як щедро ніжинські водойми вкриті ряскою. Розуміємо, що це – природній процес, але коли ряска дуже вкриває водяне плесо, його чистять... Чи роблять таке у Ніжині?

Начальник УЖКГ та Б А. Кушніренко зазначив, що управління займається розчищенням каналів, а не ставків, бо для того, щоб чистити великі водойми, у Ніжині немає відповідної техніки.

"За останні 5 років ставки в Ніжині не чистили", - додав Анатолій Миколайович.

Пропонуємо вашій увазі підбірку світлин різних ніжинських водних об'єктів. Це – далеко не всі, що є у нашому місті.
 
Річка Остер

Назва нашого Остра в документах – магістральний канал річки Остер осушувальної системи "Остер-ІІ черга". Але в Ніжині це – повноцінна річка.








Ставок на території НДУ імені Миколи Гоголя. Закохані студенти стверджують, що він чимось нагадує сердечко. Зелене...
 










Ставок-копань біля зупинки Об'їжджа



















Ставок у парку Шевченка



















Ставок-копань у Графському парку (великий)

Тут краса... Верби величаво спустили гілля у воду, а рибалки зосереджено чатують за поплавком...























Ставок у Графському парку (менший)

Забарвлення плеса в рожевий колір днями викликало дискусії... Дехто не вірить, але вода в ставку дійсно була неприродньо-рожевого кольору.

Учора ввечері (12. 07.2020) ставок був уже таким.







Валентина Пильник
Фото автора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: