Повне оновлення 10-ї школи у Ніжині: як проходить реконструкція? Фото

Ще влітку 2019 року почались будівельні роботи з термомодернізації одного з найбільших навчальних закладів Ніжина – загальноосвітньої школи №10. Реконструкцію здійснюють за співфінансування

Ще влітку 2019 року почались будівельні роботи з термомодернізації одного з найбільших навчальних закладів Ніжина – загальноосвітньої школи №10. Реконструкцію здійснюють за співфінансування


Ще влітку 2019 року почались будівельні роботи з термомодернізації одного з найбільших навчальних закладів Ніжина – загальноосвітньої школи №10. Реконструкцію здійснюють за рахунок кредиту НЕФКО та коштів Ніжинської міської ради. 

Журналістам mynizhyn.com в. о. директора ЗОШ №10 Сергій Никонець розповів, як йдуть ремонтні роботи у школі, про терміни реконструкції та інше.

Крім стін і підвальних приміщень, у школі №10 повністю замінять дах. "Під час  демонтажу покрівлі даху, безпосередньо шиферної частини, було виявлено значні пошкодження часом і корозією несучих конструкцій, - розповідає Сергій Віталійович. - З цього питання засідала міська технічна нарада, також були комісії за участі НЕФКО. Як результат, було прийняте рішення, що в рамках кошторису проекту буде здійснено капітальне будівництво цих конструкцій даху".



Також Сергій Никонець розповів, що три дні тому приступила ще одна бригада, яка буде здійснювати утеплення фасаду. Зараз домонтовуються ліси. Вже на 50% готове утеплення фундаменту по периметру школи.




Зараз у школі працює 4 бригади спеціалістів. Крім термомодернізації, за кошти управління освіти у школі №10 зараз роблять благоустрій навколо нового спортивного майданчика. Приблизно за тиждень роботи навколо майданчика буде закінчено. 




Також зараз у школі працює бригада водоканалу - ремонтують ввідну водомережу тому, що було виявлено порушення герметичності ще в тому році. Тоді на труби наклали бандаж, а зараз для безпечності виконується повна її заміна. Всередині школи ще в минулому році у підвальному приміщенні було здійснено повну заміну водоканалізаційної мережі. Також у підвалі повністю оновили освітлення. 

Ще у школі йде повна реконструкція і ремонт туалету на 4-му поверсі. Тобто тепер у школі №10 для дітей туалет буде на 4, 3 і 2-му поверсі. На 1-му поверсі - вбиральня для вчителів.

Інтенсивні роботи проходять і всередині приміщення школи. Зараз технічні працівники кожен день працюють у класах і виконують косметичний ремонт приміщень (вже 2 роки цих ремонтів у школі не робили). Також з косметичним ремонтом класних кімнат інтенсивно приймають участь батьки.

Термін, до якого мають бути закінченні усі роботи з термомодернізації школи - це середина жовтня. "Ми будемо намагатись робити все, щоб основні роботи були закінчені до 1 вересня для того, щоб дітям було комфортно навчатись у школі і щоб нічого не заважало навчальному процесу".

В. о. директора ЗОШ №10 Сергій Никонець кожного дня на будмайданчику у школі, аби постійно контролювати будівельні роботи: "59 днів у відпустці я провів на роботі". 

Тож зовсім скоро оновлена ЗОШ №10 стане окрасою Ніжина і забезпечить учням всі найкращі умови для комфортного навчання і розвитку.

Наталія Нікітіна


















Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: