У Ніжині зросла захворюваність на COVID-19, пневмонію і навіть ГВРІ

Хтось ось уже тривалий час, майже не знімаючи, носить маски, а хтось зневажливо посміхається, почувши про коронавірус. Усі ми різні, але всі втомилися від пандемії. Однак її оберти не

Хтось ось уже тривалий час, майже не знімаючи, носить маски, а хтось зневажливо посміхається, почувши про коронавірус. Усі ми різні, але всі втомилися від пандемії. Однак її оберти не


Хтось ось уже тривалий час, майже не знімаючи, носить маски, а хтось зневажливо посміхається, почувши про коронавірус. Усі ми різні, але всі втомилися від пандемії. Однак її оберти не спадають, в тому числі, й у нашому місті. Троє медичних представників Ніжина на сьогоднішній оперативній нараді це підтвердили.

Разом з тим, зросла і захворюваність на пневмонію та на ГВРІ.

Зі слів гендиректора НЦМЛ О. Костирка, на ранок 10 серпня загалом у НЦМЛ на стаціонарному лікуванні перебуває 199 осіб. У інфекційному відділенні проходять лікування 18 пацієнтів із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, з них ніжинців – 10.

В обсерваційному відділенні на даний час перебуває 16 пацієнтів із діагнозом пневмонія. Стан хворих – середньої важкості.

"За останній тиждень зросла кількість хворих на пневмонію і зараз розглядається питання збільшення ліжкового фонду обсерваційного відділення і забезпечення додатковим медичним персоналом", – підкреслив О. Костирко.

Щодо хворих на ГРВІ та грип, то їх 68 (34 дитини і 34 дорослих). Це на 23 випадки більше, ніж за попередній тиждень.  

Представник «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» додала, що станом на 7 серпня в Ніжині в режимі самоізоляції перебувала 121 особа.

Як повідомила представник лабораторного центру Ю. Кияшко, за перший тиджень серпня у Ніжині було зареєстровано 14 хворих на COVID-19, що на 14% більше, ніж за попередній тиджень. Це – найбільший показник за увесь період спостереження. 

Загалом від початку року в Ніжині зареєстровано 54 хворих на коронавірус. З них 13 – медичні працівники (6 працюють у Ніжині). 

"За минулий тиждень збільшилася кількість звернень з діагнозом пневмонія в 2,3 рази, – акцентувала Ю. Кияшко. – Якщо на позаминулому таких звернень було 7, то за минулий тиждень – 16, із них 12 госпіталізовано, а 4 лікуються амбулаторно". 

Щодо дітей, які перехворіли коронавірусом, таких зареєстровано 2. Зі слів представника лабораторного центру, обоє лікувалися амбулаторно, по одній дитині вогнище уже закрите, інша ще лікується. У обох хвороба протікала безсимптомно.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: